Nå har rundt ti prosent av innbyggerne i Nærøysund fått sin vaksinedose. De som jobber med vaksineringen begynner å få inn gode rutiner og etter påske er det ventet bedre tilgang på vaksine.

Her er åpningstidene for koronateststasjonen og koronatelefonen i Nærøysund kommune i påskeuka:

Det ligger an til en annerledes påske også i år. Nærøysund kommune ber ansatte og innbyggere om å sette seg inn i smittevernrådene som regjeringen og helsemyndighetene har kommet med og følg disse.

Torsdag fikk Nærøysund kommune bekreftet at ytterligere fire personer har fått påvist koronasmitte. Alle har sittet i karantene, og det samme har alle deres nærkontakter.

Nærøysund kommune har onsdag 24. mars ikke fått nye påviste smittetilfeller av koronaviruset.

Nærøysund kommune har tatt i bruk Friskus-portalen. Denne nettsiden skal gi en oversikt over hva som finnes innen kultur, idrett og øvrige frivillige aktiviteter i Nærøysund. Dette blir dessuten et viktig verktøy når fritidskortet innføres i løpet av våren. Etter påske inviteres det til workshops der ordningen skal presenteres nærmere.

Alle studenter som skal ha praksis i helsesektoren i Nærøysund, bes om å ta med  dokument på negativ koronatest ved oppmøte på praksisplassen.

Mvh kommunalsjef Helse og velferd

Nærøysund kommune har tirsdag 23. mars fått melding om to nye positive smittetilfeller av korona. Dette er nærkontakter av tidligere smittede, og begge sitter i karantene. Kommunen har nå god oversikt over smitteutbruddet.

Etter å ha fått svar på en stor del av koronatestene som er tatt de siste dagene har det ikke blitt avdekket nye positive prøvesvar. Det antas nå at alle de påviste tilfellene de siste dagene har felles smittevei.

Museet Midt IKS inviterer til kurs i taktekking med bruk av never og torv. Kurset består av både teori og praksis. Kurset organiseres i samarbeid med Lierne kommune.