Det kommer en del henvendelser om elg som oppholder seg i boligstrøk og sentrumsnære områder over hele kommunen. Kommunens viltansvarlig oppfordrer folk til å ikke jage dyrene selv, men ta kontakt dersom dyrene opptrer aggressive mot folk.

Kommuneoverlegen i Nærøysund og kommunens beredskapsteam jobber aktivt med å forberede et eventuelt tilfelle av smitte av koronaviruset i kommunen. Kommuneoverlege Sabine Moshövel sier at kommunen følger Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttets råd rundt virusutbruddet. Deres nettsider oppdateres med informasjon og det er også opprettet en egen informasjonstelefon om koronaviruset.

Fra 1. mars 2020 vil Skatteetaten lansere en ny praksis ved bekreftelse på vigsel. Istedenfor å få tilsendt en vigselsattest vil par som vigsles i fremtiden få en elektronisk bekreftelse på vigsel i Altinn.

Under finnes skattelistene for eiendomsskatt for Nærøysund kommune for 2020 til ettersyn.

Skattelistene legges også ut på servicekontorene på Kolvereid og Rørvik fra 2. mars til 15. april.

Den store utfordringen for vekst i næringslivet i Nærøysund er å få nok folk til å flytte og etablere seg i kommunen. Bolyst, blilyst og godt vertskap blir derfor hovedtema når det inviteres til Nærings- og samfunnskonferanse 19.-20. mars.

Nærøysund kommune har fått en statusrapport fra Trøndelag fylkeskommune i forbindelse med ryddingen etter raset på fylkesveg 7128. Fortsatt gjelder de satte åpningstidene, og det vil ennå ta et par uker før alle massene er fjernet og veien kan åpnes for normal trafikk.

Ettersom Nav-kontorene på Kolvereid og Rørvik nå skal samlokaliseres på Kolvereid vil det i uke 10 bli redusert åpningstid ved Nav Nærøysund. Dette på grunn av flytting til nye lokaler.

Eiendomsskattelister for Nærøysund kommune legges ut til offentlig ettersyn fra 1. mars til 15. april.

I forrige uke la Kommunal Rapport fram sitt Framtidsbarometer. Nærøysund plasserte seg på en tredjeplass blant landets 356 kommuner. I denne ukens utgave presenteres de lyse utsiktene for kommunen over to sider i ukeavisa som setter fokus på kommunal virksomhet her landet.

– Vi har lenge pratet om at det har manglet et godt rusfritt tilbud med musikk for ungdom. Nå har vi satt i gang SøvvæstRock, opplyser medlemmene i bandet Miss Johnsen Band & co, som har fått med MOT-medarbeiderne i kommunen, Midt-Norsk lydformidling og tiendeklassingene ved Rørvik skole til å arrangere et stort musikkarrangement for ungdom mellom 12 og 18 år lørdag den 21. mars.