Nærøysund kommune ønsker å ha tett dialog med kommunens næringsliv, og særlig nå i en krevende periode for mange lokale bedrifter. Nå kontaktes lokale bedrifter for å få direkte tilbakemelding fra næringsaktørene.

Hør boka om kaptein Skrekk

Har du lyst til å bli med Nora og kaptein Skrekk på eventyr? I april kan du høre boka Skatten på Kokosøya lest av forfatter Ole André Sivertsen.

Som følge av koronasituasjonen så er helseinstitusjonene i Nærøysund stengt for besøkende. Bare i noen tilfeller for pasienter som ligger på det siste åpnes det for besøk. Men nå er det mulig å få kontakt ved hjelp av videokonferanseverktøy.

Med virkning fra 31. mars innføres flere tiltak for å hindre koronasmitte i Nærøysund kommune. Formannskapet vedtok retningslinjene på tirsdag etter at kommuneoverlegen har utarbeidet dem med hjemmel i smittevernloven.

Trøndelag fylkeskommune offentliggjorde før helga støtteordningen BIO Trøndelag. Denne skal være en hjelpepakke til småbedrifter og enkeltpersonsforetak som har utfordringer som følge av koronaepidemien.

Selv om bibliotekene holder koronastengt kan du få en del av bibliotekets tjenester på nett. Du kan besøke karanteket.no for å låne digitale bøker og være med på smittefrie arrangement.

Nærøysund kommune og de to frivilligsentralene i kommunen har inngått et samarbeid som skal sikre handlehjelp til innbyggere som er i karantene, isolasjon eller av andre grunner ikke kommer seg ut som følge av koronasituasjonen. Nærøysund er blant de første kommunene i landet som har formalisert et slikt samarbeid med frivilligsentralene.

Etter to uker med unntakstilstand så går driften av Nærøysund kommune etter de planene som foreligger. Det gjør at det meste av virksomheten opprettholdes takket være dyktige medarbeidere som står på i en hverdag som slett ikke er som den pleier å være.

AtB informerer om følgende:

Mandag 30. mars innføres det nye rutetider for lokal- og regionbuss i Trøndelag. Endringene kommer i tillegg til allerede innstilte skolelinjer. Ruteendringen førstkommende mandag vil gjelde for buss i regionene i hele Trøndelag. For Trondheimsområdet (Trondheim, Malvik og Melhus) og for hurtigbåt og ferge ble det gjennomført ruteendring mandag 23. mars.

Det er en utfordrende tid for de fleste av oss. Med stengte skoler og barnehager, ingen fritidstilbud for store eller små, mange familier som ikke møter noen andre enn seg selv døgnet rundt og ikke minst helseutfordringer snikende rundt hjørnet for mange. Dette gjør det nødvendig med en annerledes kulturskole.