De aller første kulturmidlene fra Nærøysund kommune er nå fordelt. Utvalg for folk vedtok i forrige uke fordelingen av de 500 000 kronene som er satt av til lokale kulturtilbud i 2020.

Nærøysund kommune har lagt ut flere turforslag på nettstedet ut.no. Her kan du nå finne over åtti turforslag over hele kommunen.

Nord Universitet vil fra høsten 2021 tilby et fireårig nett- og samlingsbasert studium som gir en bachelor innen sykepleie. Personer med boligadresse i Nærøysund kan søke på studiet som tilbys i deler av Trøndelag og Nordland.

Det er langt mellom konsertene for tiden. Men torsdag ettermiddag gikk det to konserter samtidig i Nærøysund kulturhus, og de aller fleste som sto for musikken holdt sin aller første konsert noensinne.

Kommunens kriseledelse, smittesporingsteamet, operatørene på koronatelefonen og andre involverte øvde fredag på hvilke tiltak som må gjøres ved et eventuelt smitteutbrudd av covid-19 i Nærøysund. Det ble en lærerik øvelse som ga godt grunnlag for arbeidet dersom kommunen skulle bli rammet av et koronautbrudd.

Fra mandag 30. november til fredag 4. desember blir Geisnes ferjeleie i Nærøysund kommune stengt for all trafikk på grunn av anleggsarbeid. Beredskap for brann og ambulanse håndteres fra henholdsvis Høylandet og Grong.

Fra førstkommende mandag 23.11.20 slutter linje 660 Rørvik - Kolvereid å betjene holdeplassen "Rørvik" i Storgata. Det blir da den nye holdeplassen med leskur i Strandgata som blir sentrumsholdeplassen i Rørvik.

Det er mange som har ønsker om å gjennomføre ulike arrangement i førjulstiden. Da er det viktig å huske hvor mange kan du ha på ditt arrangement. Hovedregelen er inntil 200 personer utendørs, 50 personer på offentlige arrangement inne og inntil 20 på private arrangement på et offentlig sted. I alle tilfeller må det sørges for at det holdes tilstrekkelig avstand og at smitteverntiltak for øvrig følges.

Norsk Landbruksrådgivning og Fylkesmennene over hele landet har satt i gang en mentorordning der ferske gårdbrukere kan gjøre en avtale med en erfaren kollega om å bistå som diskusjonspartner i driften. Mentorordningen går over ett år og nå etterlyser Fylkesmannen i Trøndelag både ferske gårdbrukere og erfarne bønder som vil være med i mentorordningen.