Lørdag 18. juni var det offisiell åpning av Prestegårdsmuseet på Kolvereid. Flere hundre personer tok turen til åpningsmarkeringen.

Den første uka i oktober er det igjen klart for EKM i Nærøysund. EKM står for Eldres Kultur Møtes og skal gi et bredt kulturtilbud til nærøysundere over seksti år. Planleggingen er godt i gang og det ligger an til å bli et variert og innholdsrikt program.

Lørdag 18. juni åpner Kolvereid prestegårdsmuseum dørene. Samtidig åpner den første salgsutstillingen i galleridelen av prestegården. Monika Helgesen, bosatt i Bindal får æren av å være første utstiller i galleriet

Nærøysund kommune jobber for tiden med en oppdatering av nettsidene. Det kan gi litt redusert tilgjengeligelighet på noe av innholdet og noe innhold som ikke er helt oppdatert samt lenker som ikke er i bruk.

9. juni er den nasjonale «Hva er viktig for deg?»- dagen. I Nærøysund ble dette blant annet markert med at alle ansatte innen helsevesenet hadde buttons med spørsmålet «Hva er viktig for deg?» og hadde ekstra fokus på å høre hva som er viktig for brukerne av helsetjenestene.

Lag og foreninger som har avholdt 17.mai-arrangement og må betale husleie kan søke Nærøysund kommune om refusjon. Søknad om dette sendes til kultur-avdelingen.

Onsdag 8. juni klokken 12.00 tester Sivilforsvaret signalet «Viktig melding – søk informasjon» i alle kommuner der det er montert varslingsanlegg.

Førstkommende torsdag – den 9. juni er årets utgave av  «Hva er viktig for deg?»-dagen

Nærøysund er en av pilotkommunene i MOT-programmet «Kommunen som samfunnsbygger». Hovedtanken bak dette er at MOT-filosofien ikke bare skal være et opplegg for skoleelever, men noe som skal forplantes i hele kommunen. Nå har også ansatte innen helsevesenet fått en innføring i tankegangen til MOT.