Søndag 3. januar kom regjeringen med nye forsterkede smitteverntiltak. Kommunal kriseledelse i Nærøysund kommune har etter dette hatt møte. Oppfordringen er at alle innbyggere i kommunen setter seg inn i de nye tiltakene og følger disse.

Nærøysund kommune fikk nyttårsaften melding om to nye positive koronatester i vår kommune. Tilfellene er begge nærkontakter av personer som tidligere har avgitt en positiv test. Det er satt i gang arbeid med smittesporing.

Vi er straks inne i det siste døgnet av 2020, et år som har går ned i historien som et meget spesielt år. Selv om vi kan se bedring i det fjerne når vaksinene nå tas i bruk er det ikke tiden for å senke skuldrene nå som vi går inn i 2021. Alle må fortsatt tenke smittevern og være forsiktig i nyttårshelga og tiden framover for å bidra til fortsatt lav smitte i Nærøysund.

Fjerde juledag er det kommet nok et positivt svar på en covid-19 prøve i Nærøysund. Vedkommende som er smittet har lette symptomer og det er kjent smittevei via en annen kommune.

En person i Nærøysund har fått påvist smitte av covid-19. Smittesporing er gjennomført og det er kjent smittevei via utlandet. Vedkommende har vært i karantene etter ankomst landet og har ikke hatt annen kontakt lokalt enn andre i husstanden. Det er derfor kontroll på smitten.

I løpet av neste år skal Nærøysund kommune bytte ut de fleste av bilene som har en leasingavtale. Det er nå i stor grad klart hvilke biler som skal kjøre rundt med kommunelogo de kommende årene. Dette vil bidra til at kommunens bilpark i større grad vil bli elektrifisert.

Ordfører Amund Hellesø kommer med en hilsen og anmodning til innbyggerne i Nærøysund i den spesielle jula 2020.

Med dette ønsker vi i Nærøysund kommune alle en god og trygg julefeiring.

Fredag troppet ansatte fra Sparebank 1 SMN opp på Rørvik sykestue med hendene fulle av gaver. I tillegg til blomster til alle beboerne fikk sykestua også en splitter ny TV i gave fra banken.

Her finner du åpningstider ved legekontorene på Kolvereid og på Rørvik samt koronatelefonen i løpet av julehøytidligheten.

Juleferien nærmer seg, og i år blir julefeiringen annerledes. Vi i Nærøysund kommune ønsker studenter og andre som kommer hjem til jul velkommen. Samtidig er det viktig at dere som kommer hit på besøk har fokus på smittevern og bidrar til at det ikke spres koronavirus i Nærøysund.