Nærøysund kommune har nå gitt tilbud om oppfriskningsdose til alle over 45 år, samt alle i risikogruppene over 18 år, helsepersonell og ansatte i skoler og barnehager. Det åpnes fra og med denne uken for dropp-inn-vaksinering for øvrige innbyggere som har fått andre dose for minst 20 uker siden, eller de som ønsker første eller andre vaksinedose nå.

Målgruppe: Veterinærer som yter veterinære tjenester dagtid i kommunene Leka og Nærøysund kan søke om stimuleringstilskudd.

Søknadsfrist: 15. februar

Fra og med denne uken blir det åpnet for offentlig bading i svømmehallene på Kolvereid og Rørvik. Det vil derimot være begrensninger på antall besøkende i hallene og badende vil deles inn i to puljer inntil videre.

I løpet av uke 2 er det registrert 122 positive koronaprøver i Nærøysund kommune. Det er fortsatt smitte i flere klynger i kommunen.

Nærøysund kommune følger de nasjonale retningslinjene. Det blir fra mandag innført grønt nivå i skolene, men med fortsatt godt smittevernarbeid. Kommunalt ansatte vil fortsatt bli å finne på hjemmekontor, og innbyggerne bes om å holde seg oppdatert på smittevernregler og laste ned smittesporingsapp.

Regjeringen har fra 14. januar kommet med noen endringer i koronareglene. Nærøysund kommune ber innbyggerne om å oppdatere seg på de nye tiltakene.

Trøndelag fylkeskommune utlyser ordningen «Tilskudd til helsefremmende og forebyggende arbeid i Trøndelag» for 2022.
Søknadsfristen er 1. februar 2022, og det skal søkes via nettstedet regionalforvaltning.no.

Fra og med denne uken kan du i tillegg registrere positiv hurtigtest også registrere positive hurtigtester også registrere dine nærkontakter via KS sin Min side-portal.

Det er i løpet av helgen blitt påvist flere tilfeller av koronasmitte i Nærøysund. Det gjør det utfordrende for kommunens smittesporere å kontakte alle smittede og nærkontakter like raskt og hyppig som tidligere. Det er derfor viktig at smittede og deres nærkontakter i stor grad selv setter seg inn i gjeldende regler rundt testing, isolasjon og karantene.

Nærøysund kulturskole har i hatt en elevøkning på 76 prosent siden forrige skoleår. Det er størst økning i landet. Undervisningstilbudet er samtidig bredere enn noensinne, og her får barn og unge i Nærøysund med seg noe de kan ha glede av hele livet. Selv med rekordmange elever er det åpnet for at enda flere kan bli en del av kulturskolen – uten at det koster altfor mye.