Om Nærøysund

Nærøysund kommune ligger nordvest i Trøndelag fylke på Namdalskysten. Kommunen ble opprettet som resultat av sammenslåing mellom de tidligere nabokommunene Nærøy og Vikna 1. januar 2020.

Kommunen er oppkalt etter Nærøysundet, som går midt gjennom kommunen.

Nærøysund har to kommunesenter. Rørvik – som ligger rett ved Nærøysundet og Kolvereid som ligger 22 kilometer unna Nærøysundet, plassert mellom Foldafjorden og fjordarmen Sørsalten.

Foruten de to kommunesentrene har kommunen mange aktive lokalsamfunn fordelt på hele den vidstrakte kommunen. Totalt bor det 9660 personer i Nærøysund per 1. april 2020.

 

Les mer om kommunen i artiklene under:

Her finner du grunnleggende informasjon om Nærøysund kommune

 

 

Strategisk ledergruppe er kommunens øverste administrative forum. Ledergruppa styres av kommunedirektør Hege Sørlie

 

Det er mulig å komme seg til Nærøysund både over land, sjø og luft.

 

I forbindelse med etableringen av Nærøysund kommune ble det laget en nettserie kalt "Nææært på Nærøysund med Odin Jensenius". Her tok den namdalske sauebonden kjent fra både radio og TV den nye kommunen i nærmere øyesyn.

 

Så å si midt på Norskekysten ligger Nærøysund. Kommunen har landets lengste totale kystlinje fordelt på et innholdsrikt fjordlandskap og rundt 7000 øyer, holmer og skjær. Dette gjør den nye kommunen midt i landet til et spennende område å utforske både om en kommer via sjø eller land.

  

Nærøysund kommunevåpen er et symbol som definerer både fortid og framtid.

 

Fra 1. januar 2018 ble borgerlige vigsler overført til kommunene. I Nærøysund er det ordfører Amund Hellesø, varaordfører Terje Settenøy og kommunaldirektør Hege Sørlie som har vigselsmyndighet.