Hvordan komme til og fra Nærøysund

 

Det er mulig å komme seg til Nærøysund både over land, sjø og luft.

Plassert ute på Namdalskysten nordvest i Trøndelag ligger Nærøysund likevel sentralt. Det er lett å komme seg til kommunen. Kommunen har flere innfartsårer på landjorda, samt daglige fly-, hurtigbåt- og hurtigruteavganger.

 

Kommer du med bil er det både sør- og nordfra mulig å komme via fylkesveg 17 – også kalt kystriksvegen. Fra Foldereid – som er første stoppested i kommunen når du kommer sørfra langs fv 17 – er det 35 kilometer inn til Kolvereid og 57 kilometer til Rørvik. Kommer du nordfra kan du ta ved Kjelleidet i Bindal kommunen om du skal til kommunesentrene. Fra Kjelleidet til Kolvereid er det 45 kilometer. Til Rørvik er det 67 kilometer

Det er også mulig å komme til Nærøysund med ferje. Via fylkesveg 769 kan du kjøre fra Namsos og ut til Nærøysund med å ta ferje mellom Lund og Hofles. Overfarten med ferja tar rundt 30 minutter.

Det er også mulig å kjøre via Skrøyvdalsvegen og Salsbruket om du tar av ved Høylandet. Da tar du ferje etter Salsbruket mellom Geisnes og Hofles. Ferja ta ti minutter over her.

Nærøysund har egen flyplass som er en del av kortbanenettet i Norge. Flyplassen er lokalisert på Ryum, 6,5 kilometer fra Rørvik sentrum. Rørvik lufthavn har flere daglige avganger med Widerøe til og fra Trondheim Lufthavn Værnes. Flyplassen gjør at du kan komme deg til og fra Rørvik fra Trondheim på en times tid.

For kystkommunen Nærøysund har båt som framkomstmiddel alltid vært viktig. I dag er Hurtigruta fortsatt et viktig transportmiddel sør- og nordover. Hurtigruta er innom Rørvik på nord- og sørgående hver kveld.

Nærøysund har også hurtigbåttilbud som går daglig til og fra Namsos i sør og Leka i nord.

Nærøysund har også et busstilbud, som blant annet korresponderer med tog fra Grong stasjon.

Se mer om kollektivtransport i Nærøysund på AtBs nettsider.