– Vi håper  at alle nærøysundere som skal ha vinterferie den kommende tiden får et trivelig avbrekk i ferien.  Kos dere, men husk samtidig på smittevernrådene, sier ordfører Amund Hellesø i Nærøysund kommune.

Torsdag 18. februar ble den 714. dosen med koronavaksine satt i Nærøysund kommune. Foreløpig går vaksineringen helt etter planen, og de fleste som får tilbud takker ja til vaksinen.

Det gjennomføres jegerprøvekurs med 9 samlinger fra 2.mars til 11.mars. Eksamen i uke 11. Samling 1-4 er obligatorisk (2-6.mars). Man kan gjennomføre to av samlingene fra 5-9 som egenstudium med dokumentasjon på test.

Nå får alle nyfødte i Nærøysund en nystrikket lue i gave. Det sørger husflidslagene i kommunen for. Utover 2021 er det ventet mange flere nyfødte enn et «normalår», dermed blir det nok å gjøre for de som skal strikke luer.

Denne uken starter Kolvereid kino et nytt tilbud. Det er et dagtilbud med filmer for godt voksne. Første film ut er filmen "Sannheten" med blant andre Catherine Deneuve, Juliette Binoche og Ethan Hawke.

Det er ingen tvil om at dersom blå sektor i Ytre Namdal skal fortsette å vokse er det viktig å ha fokus på bærekraft. Heldigvis er også næringen lokalt veldig opptatt av at de skal drive så bærekraftig og miljøvennlig som mulig. Bærekraft innen blå sektor blir tema på et webinar som markerer avslutningen på prosjektet Blå Kompetansebygging i Ytre Namdal.

En del av niendeklassingene ved Kolvereid skole satte seg onsdag ned ved et festbord i kantina på skolen, sammen med spesielt inviterte gjester. Dette gjorde de for å være med på markeringen av at Trøndersk matmanifest fyller ti år i år.

I den siste tiden har det vært flott vintervær med svært gode skiforhold. Ordfører Amund Hellesø retter en stor takk på vegne av kommunestyret til alle de frivillige som legger til rette for flotte muligheter til aktiviteter i nærmiljøet.

I forbindelse med sitt innspill til Nærøysund kommunes samfunnsplan lagde barna ved Heimtun barnehage i Rørvik flere malerier som både viste fram hjemplassen deres i dag og hva de ønsker seg for framtiden. Nå kan du kjøpe bildene og samtidig bidra til oppgradering av parken i Rørvik sentrum.

UKM står for Ung Kultur Møtes. I år vil unge kulturutøvere i Nærøysund møtes virtuelt når UKM 2021 blir i digital utgave.