Formannskapet i Nærøysund tok den 20. april den endelige avgjørelsen på hvilken av de to veiene som heter «Nyvegen» i Nærøysund som må endre navn. Nå er prosessen satt i gang for å finne ett nytt navn til det som fram til nå har vært «Nyvegen» på Kolvereid.

Onsdag 5. mai hadde barna i Tårnet barnehage på Rørvik besøk av fylkesmusikerne i Trøndelag og Tore B. Granås fra Turnéteateret i Trøndelag. Sammen framførte de fortellingen om «Peter og ulven» for barn og voksne i Tårnet barnehage.

Torsdag 6. og fredag 7. mai er biblioteket på Kolvereid (Nøkkrosa) stengt på grunn av ferdigstilling av glassfasaden ved hovedinngangen.

Rørvik bibliotek er åpent torsdag kl. 11.30 – 19.00

På grunn av asfaltarbeider ved kirken vil Kjøpmannsgata i Rørvik bli stengt fra kryss ved Johan Bergs gate til Betzy Bergs gate i morgen onsdag 5. mai i perioden fra kl 07.00 – 13.00.

Denne uken får de første i gruppe 5 i vaksinerekkefølgen sin første vaksine i Nærøysund. Det er innbyggere i aldersgruppen 55-64 år med underliggende sykdommer. Så langt er det satt totalt 2698 vaksinedoser i Nærøysund.

På oppdrag for Nærøysund kommune starter nå Paulsen Maskin AS med bygging av ny veg og ledningsnett opp til tomt for nytt høydebasseng på Vardfjellet – Marøya. De vil starte med sprengningsarbeid i tomteområdet nært toppen av fjellet muligens allerede i morgen, tirsdag 27. april.

Fra 1. mai iverksettes nytt regelverk for bygging av terrasse eller tilbygg. Dette gjør at flere kan bygge uten å søke på forhånd. Du må likevel undersøke hva som er lov å gjøre på eiendommen din før du setter i gang.

For første gang er det en egen uniformert legevaktbil i Nærøysund. For legene på vakt er dette en stor fordel når de skal rykke ut.

Nærøysund kommune er i gang med å utarbeide sin temaplan for trafikksikkerhet for perioden 2022-2026. Nå er det mulig å komme med innspill om konkrete trafikksikkerhetstiltak i kommunen.