Fra og med 1. mai vil koronateststasjonene i Nærøysund kommune avvikles. Samtidig avvikles ordningen med egen koronatelefon. Det er fortsatt mulig å få vaksine gjennom apotekene.

Hold deg hjemme hvis du har nyoppståtte luftsymptomer og føler deg syk. Du trenger ikke lenger teste deg, og du trenger ikke være hjemme fire dager ved covid-19. Kontakt lege hvis du har behov for helsehjelp.

Det har gjennom de siste ukene vært en nedgående trend med innmeldte positive koronatester i Nærøysund kommune. I uke 10 var det registrert 153 positive tester i kommunen. Fra og med uke 12 endres åpningstiden på kommunens koronatelefon.

Vi minner om dersom du tester positiv på korona med en selvtest bør du fortsatt registrere denne digitalt.

Fra og med denne uken (uke 9 2022) deles det ikke lenger ut hurtigtester for korona på helgedagene. Tester kan fås på kommunehusene mandag til fredag mellom 10.00 og 14.00 etter avtale.

I løpet av uke 6 ble det registrert i underkant av 500 positive kronatester i Nærøysund. Selv om samfunnet i stor grad har åpnet opp anbefales alle som tester positivt å registrere dette hos kommunen.

Regjeringen har  lørdag 12. februar, fattet vedtak om endringer i koronatiltakene.

Alle endringene gjelder fra kl. 10.00 lørdag 12. februar 2022

Nærøysund kommune avslutter massevaksinering i uke 6 og legger da ned begge vaksinesentre etter dette. Videre vaksinering fra uke 7 vil skje i samarbeid med apotekene på Kolvereid og Rørvik.

Det er i løpet av uke 5 i 2022 registrert totalt 417 positive hurtigtester i Nærøysund. Det er rundt dobbelt så mange som uken før. Torsdag 10. februar blir siste dag med dropp-inn-vaksinering på vaksinesenteret.

På grunn av feil på en analysemaskin ved Sykehuset Levanger er svarene på en del PCR-prøver tatt i Nærøysund på tirsdag 1. februar forsinket. Prøvene er nå oversendt til St. Olavs hospital for analysering. De som venter på svar kan forholde seg gjeldende regler og kan gå ut av isolasjon fire dager etter at de fikk symptomer, dersom de har blitt friske.