Nærøysund kommune følger nasjonale retningslinjer når det skal gjennomføres begravelser. Det vil si at det er mulig å være mer enn ti personer på selve seremonien i kirken eller annet seremonirom. Det er størrelsen på rommet og muligheten til å holde tilstrekkelig avstand som avgjør hvor mange som kan være med på seremonien.

Etter dagens tilfelle av koronasmitte der smittevei fortsatt er uavklart innfører Nærøysund kommune tiltak for å begrense smittespredningen.

Nærøysund kommune har i dag søndag 21. mars fått melding om et nytt tilfelle av koronasmitte.
Det er ingen kjent sammenheng mellom dette tilfellet og de tilfellene som ble meldt på torsdag og fredag.
Smittesporing er satt i gang og nærkontakter blir fortløpende satt i karantene.

Nærøysund kommune har ikke fått noen nye bekreftede tilfeller av koronasmitte etter at 135 prøvesvar fra torsdag og fredag er analysert. Kommunens kriseledelse følger situasjonen tett, og anser situasjonen slik at det ikke er nødvendig med ytterligere lokale tiltak på nåværende tidspunkt.

Her er informasjon fra kommuneoverlegen og kommunedirektøren i Nærøysund kommune lørdag 20. mars i forbindelse med påviste smittetilfeller i kommunen.

Tre nye personer har fått påvist koronasmitte i Nærøysund kommune fredag 19. mars. Alle tre har kjent smittevei.

Som følge av de nye tilfellene av koronasmitte i Nærøysund er åpningstiden på koronatelefonen utvidet 19. og 20. mars.

Samtidig oppfordres de som ønsker å teste seg å bruke den digitale løsningen her på nettsiden.

Som tidligere opplyst er det torsdag 18. mars kommet melding om et positivt tilfelle av koronasmitte i Nærøysund. Som følge av dette er 80 personer testet og satt i ventekarantene.

Nærøysund kommune har fått beskjed om at det er påvist et smittetilfelle av korona i kommunen. Det er satt i gang smittesporing blant nærkontakter, samt testing av disse.

Nærøysund har satt 1365 vaksinedoser.

5,2% er fullvaksinert og 9,0% har fått minst 1 dose.

Risikogruppene 1 og 2  (institusjonsbeboere og personer >85 ) er fullvaksinert, i tillegg til det mest kritiske av helsepersonell.