På grunn av påvist koronasmitte ved Austafjord barnehage har foreldrene ved barnehagen mandag fått melding om å hente hjem barna. Årsaken til dette er en utfordring med å skaffe tilstrekkelig bemanning på grunn av den oppståtte situasjonen.

Austafjord barnehage vil holde stengt også på tirsdag, og etter dette vil situasjonen bli vurdert fortløpende.

Nærøysund kommune har i løpet av uke 44 registrert 15 nye tilfeller av koronasmitte. Det innføres ingen nye lokale tiltak, men alle oppfordres til å teste seg ved symptomer og holde seg hjemme om man er syk.

Her følger en oppdatering på koronasituasjonen i Nærøysund per 3. november

Det har de siste dagene blitt påvist totalt 16 nye tilfeller av koronasmitte i Nærøysund kommune.

Nettsidene til Nærøysund kommune er oppdatert med retningslinjer som nå gjelder rundt koronasituasjonen. Det er verdt å merke seg at dagens situasjon er at det er i stor grad den smittede selv som skal informere sine nærkontakter ved positive tester. Det er også nye retningslinjer rundt hurtigtesting og tilbakemelding til kommunen.

Verken i løpet av mandag 20. september eller tirsdag 21. september er det kommet melding om nye koronatilfeller i Nærøysund kommune. Siste meldte tilfellet var dermed lørdag 18. september.

I løpet av helga er det meldt om tre smittetilfeller av koronaviruset i Nærøysund kommune. To ble påvist i løpet av fredag, det siste tilfellet ble meldt på lørdag. Det er kjent smittekilde i alle tilfellene.

Regjeringen har bestemt at personer med alvorlig svekket immunforsvar skal få tilbud om en 3. dose koronavaksine. De dette gjelder i Nærøysund kan kontakte kommunens koronatelefon for å avtale vaksinering.

Nærøysund kommune har torsdag 16. september fått melding om to positive koronatester. Det jobbes med smittesporing, foreløpig ukjent smittekilde.

Nærøysund kommune fikk onsdag 15. september melding om én ny positiv koronatest. Vedkommende er kjent nærkontakt av tidligere smittet.