I løpet av uke 2 er det registrert 122 positive koronaprøver i Nærøysund kommune. Det er fortsatt smitte i flere klynger i kommunen.

Nærøysund kommune følger de nasjonale retningslinjene. Det blir fra mandag innført grønt nivå i skolene, men med fortsatt godt smittevernarbeid. Kommunalt ansatte vil fortsatt bli å finne på hjemmekontor, og innbyggerne bes om å holde seg oppdatert på smittevernregler og laste ned smittesporingsapp.

Regjeringen har fra 14. januar kommet med noen endringer i koronareglene. Nærøysund kommune ber innbyggerne om å oppdatere seg på de nye tiltakene.

Fra og med denne uken kan du i tillegg registrere positiv hurtigtest også registrere positive hurtigtester også registrere dine nærkontakter via KS sin Min side-portal.

Det er i løpet av helgen blitt påvist flere tilfeller av koronasmitte i Nærøysund. Det gjør det utfordrende for kommunens smittesporere å kontakte alle smittede og nærkontakter like raskt og hyppig som tidligere. Det er derfor viktig at smittede og deres nærkontakter i stor grad selv setter seg inn i gjeldende regler rundt testing, isolasjon og karantene.

I løpet av første uke av 2022 er det bekreftet 36 tilfeller av koronasmitte i Nærøysund. Samtidig øker andelen nærøysundere som har fått sin tredje dose koronavaksine.

Dersom du blir smittet av koronaviruset eller er nærkontakt til noen som er smittet er det viktig at du setter deg inn i hvilke regler som gjelder. Dette vil bidra til å hindre videre smittespredning

6. januar er det ett år siden første vaksinedose ble satt i Nærøysund. På ettårsdagen foregikk vaksineringen for fullt på vaksinesenteret på Kolvereid. Fra og med denne datoen i år er all koronavaksinering i Nærøysund samlet på ett sted.

Torsdag 6. januar gjennomføres årets første koronavaksinering i Nærøysund Kulturhus på Kolvereid. Det er god mulighet for dropp-inn for de som ikke har fått tredje dose og er over 45 år, samt alle ansatte i skoler og barnehager eller helsevesenet og har fått andre dose senest 19. august. Det er også mulig å ta første og andre dose for de som ennå ikke har tatt denne.

Det er i løpet av uke 52 påvist ni positive koronatilfeller i Nærøysund. Flere av tilfellene kommer som følge av reiser i jula. Vi minner samtidig om at fra og med 6. januar gjennomføres all vaksinering i Nærøysund på Kolvereid. Da anbefales de som er over 45 år å komme på dropp-inn-vaksinering om det har gått lang nok tid etter forrige dose.