Fra og med fredag 14. august stenges Lillegata i Rørvik. Gata vil holdes stengt som følge av arbeidet med Rørvik Spektrum. Planlagt gjenåpning er fredag 4. september.

NTE, Nærøysund kommune og Trøndelag Fylkeskommune har blitt enige om utbygging av fiberbredbånd på Arnøya i form av et bygdefiberprosjekt. Onsdag og torsdag denne uken blir det mulig å snakke med representanter fra NTE på Sørensen brygge for å få informasjon om utbyggingen og skrive avtaler.

Kommuneoverlege Sabine Moshövel i Nærøysund kommune mener at arrangører og publikum på Kolvereiddagene viste at det går an å gjennomføre gode arrangement om man er nøye med smitteverntiltakene.

Vanligvis på denne tiden i august deltar kommunen og næringslivet fra Nærøysund på fiskerimessene Nor-Fishing og AquaNor i Trondheim. Årets Nor-Fishing-messe er avlyst på grunn av kornasituasjonen. Men det lages en digital versjon av messa. Studenter med tilknytning til fiskeri og avbruksnæringen oppfordres spesielt til å delta på den digitale messa.

Nærøysund kommune opplevde stor pågang fra huseiere da de første kommunale avgiftene i Nærøysund ble sendt ut. Dette skyldtes usikkerhet rundt vann- og avløpsgebyrene i den nye kommunen. Nå er avgiftene på dette området justert til et lavere nivå og det vil innbyggerne merke når fakturaen for tredje kvartal nå sendes ut.

Kommuneoverlegen har utarbeidet oppdaterte retningslinjer for koronatesting i Nærøysund kommune. Se disse under:

Trøndelag fylkeskommune deler hvert år ut Idrettsstipend for ungdom til unge idrettsutøvere, trenere og

tillitsvalgte i alderen 16 – 23 år.

Søknadsfrist er 31.august.

En ny koronakrisepakke for frivillige lag og organisasjoner er klar. Formålet med ordningen er å kompensere frivillige organisasjoner som har betydelig inntektstap fra arrangementer eller annen spesifisert aktivitet, som følge av pålegg eller råd gitt av staten i forbindelse med COVID-19-utbruddet.

Fra 04.08.2020 endrer Nærøysund kommune sine retningslinjer for besøk i de kommunale institusjonene Rørvik sykestue og Nærøy bo- og behandlingssenter.  Soltoppen, Bjørkåstunet og Sjøsiden er egne boenheter, men besøkende og beboere på disse enheter oppfordres sterkt å følge samme regler for å hindre smitte i institusjoner.

Arbeidet med utbygging av fiberbredbånd til områdene Arnøya, samt Garstad, Horsenget og Hunnestad er i gang. Se mer om planene her