Nærøysund kommune fikk nyttårsaften melding om to nye positive koronatester i vår kommune. Tilfellene er begge nærkontakter av personer som tidligere har avgitt en positiv test. Det er satt i gang arbeid med smittesporing.

Fjerde juledag er det kommet nok et positivt svar på en covid-19 prøve i Nærøysund. Vedkommende som er smittet har lette symptomer og det er kjent smittevei via en annen kommune.

En person i Nærøysund har fått påvist smitte av covid-19. Smittesporing er gjennomført og det er kjent smittevei via utlandet. Vedkommende har vært i karantene etter ankomst landet og har ikke hatt annen kontakt lokalt enn andre i husstanden. Det er derfor kontroll på smitten.

Kommunens kriseledelse, smittesporingsteamet, operatørene på koronatelefonen og andre involverte øvde fredag på hvilke tiltak som må gjøres ved et eventuelt smitteutbrudd av covid-19 i Nærøysund. Det ble en lærerik øvelse som ga godt grunnlag for arbeidet dersom kommunen skulle bli rammet av et koronautbrudd.

I disse smitteverntider oppfordres innbyggerne i Nærøysund til å holde kontakten med legen på alternative måter. Alle legene kan konsultere sine pasienter gjennom video eller telefonkonsultasjon.

I løpet av helgen ble en ny person som oppholder seg i Nærøysund testet positiv på covid-19. Vedkommende har allerede vært i karantene på grunn av nærkontakt med en smittet, og testresultatet var som forventet.

Personen som nå har testet positiv på covid-19 har ikke hatt nærkontakter i Nærøysund utover det som er kjent i forbindelse med det andre smittetilfellet.

Nærøysund kommune har fått melding om at en utenlandsk arbeider som oppholder seg i kommunen testet positivt på covid-19 ved ankomst til landet. Vedkommende er i isolasjon og hans medreisende er plassert i karantene.

Nærøysund kommune har i dag fått beskjed om at en utenlandsk arbeidstaker som jobber hos en underleverandør ved SinkabergHansens anlegg som er under bygging på Svaberget testet positivt for Covid-19 ved ankomst til Norge 11. oktober 2020. Anlegget ligger i Nærøysund kommune på grensen til Bindal.

Nå kan du selv logge inn og bestille en koronatest på Rørvik eller Kolvereid gjennom kommunens nettside. Nærøysund har dessuten igjen opprettet en koronatelefon hvor innbyggere kan få svar på spørsmål om testing og annet om korona.