Nærøysund kommune fikk fredag kveld melding om et smittetilfelle av korona.

Vedkommende er smittet i utlandet og testet positivt ved innreise til Norge.

Det skal ikke være noen nærkontakter lokalt. Smittesporing er gjennomført.

Dette er det niende påviste smittetilfellet i Nærøysund.

Koronateststasjonen på Kolvereid har fått nytt tilholdssted. Nå er den å finne ved den blå brakken på baksiden av legekontoret i retning Nærøy bo- og behandlingssenter.

Det innebærer at du ikke lenger skal møte opp i garasjen på den andre siden av legekontoret om du trenger en koronatest, men ved brakka.

Nærøysund kommune fikk onsdag kveld beskjed om at en person i Nærøysund har fått påvist koronasmitte ved testing på tur inn til Norge fra et rødt land. Vedkommende har vært i innreisekarantene etter ankomst landet. Nærkontakter er satt i karantene og smittesporing er gjennomført.

Formannskapet i Nærøysund kommune har besluttet at det åpnes for at det kan gjennomføres gruppetreninger på treningssentrene i kommunen. Samtid åpnes også svømmehallene til samme retningslinjer som før jul, noe som innebærer at det kan gjennomføres gruppetimer for de som pleier å ha det i varmtvannsbassenget.

Regjeringen informerte mandag 18. januar om at de i stor grad opprettholder de strenge smitteverntiltakene. Det gis derimot noen lettelser. I Nærøysund kommuner følges fortsatt de nasjonale retningslinjene.

Fra og med 15. januar 2021 åpnes det for innlevering av søknader om kompensasjon av merverdiavgift ved bygging av idrettsanlegg, for behandling i 2021. Det opplyser kulturdepartementet

Onsdag 6. januar ble de aller første vaksinene mot koronaviruset covid-19 satt i Nærøysund. Det var snart 92 år gamle Inger Grøvdal ved Rørvik sykestue som fikk den første vaksinedosen i Nærøysund. I tillegg har 34 andre beboere ved sykehjemmene på Kolvereid og Rørvik fått vaksinen på denne første runden.

Nærøysund kommune fikk tirsdag kveld melding om at en utenlandsk person som oppholder seg i Nærøysund har testet positivt på koronaviruset ved innreise. Vedkommende har vært i karantene og er nå isolert. Personen har ingen nærkontakter lokalt.

Som en følge av de nye nasjonale koronatiltakene har kommunedirektøren i Nærøysund besluttet at kommunehusene kun er åpne for de som har gjort avtale med saksbehandler på forhånd.

Søndag 3. januar kom regjeringen med nye forsterkede smitteverntiltak. Kommunal kriseledelse i Nærøysund kommune har etter dette hatt møte. Oppfordringen er at alle innbyggere i kommunen setter seg inn i de nye tiltakene og følger disse.