Med virkning fra 31. mars innføres flere tiltak for å hindre koronasmitte i Nærøysund kommune. Formannskapet vedtok retningslinjene på tirsdag etter at kommuneoverlegen har utarbeidet dem med hjemmel i smittevernloven.

Foreløpig er det ikke påvist smitte i Nærøysund, men det utelukker ikke at det kan være smitte i omløp også her i kommunen. Alle må derfor ha fokus på å forhindre smittespredning med god håndhygiene og hostehygiene.

Kommunal kriseledelse i Nærøysund kommune har hatt møte lørdag formiddag i forbindelse med arbeidet mot smittespredning av koronaviruset. I Nærøysund er situasjonen uforandret. Det betyr at det fortsatt ikke er noen påviste smittetilfeller av covid-19-viruset i Nærøysund

Nærøysund kommune følger regjeringens råd og retningslinjer i forbindelse med bekjempelse av Covid-19-viruset, også kalt koronaviruset. Dette medfører at alle barnehager og skoler stenges. Det fører også til stenging av alle idrettshaller, kulturbygg, bibliotek og svømmebasseng. Det innføres besøksbegrensning på rådhusene, og ansatte som har mulighet til dette har hjemmekontor.

Kommuneoverlegen i Nærøysund og kommunens beredskapsteam jobber aktivt med å forberede et eventuelt tilfelle av smitte av koronaviruset i kommunen. Kommuneoverlege Sabine Moshövel sier at kommunen følger Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttets råd rundt virusutbruddet. Deres nettsider oppdateres med informasjon og det er også opprettet en egen informasjonstelefon om koronaviruset.