Kolvereid prestegårds kunstmuseum

 

 

 

Kolvereid Prestegårdsmuseum åpnet sommeren 2022. Den over 100 år gamle ærverdige prestegården rommer deler av Magne Olav Aarsand Breviks kunstsamling.

Prestegårdsmuseet holder åpent fredag, lørdag og søndag fra 12.00-17.00 i juni, juli og august 2024. Grupper på minst 10 personer kan etter avtale bestille omvisning i den samme perioden. Ta kontakt med kulturavdelingen i Nærøysund kommune ved Stine Barstad Holm for bestilling av gruppeomvisning. 

Bakgrunn for museet:

I 2019 kom Magne Olav Aarsand Brevik med et tilbud om å gi sin kunstsamling i gave til Nærøy kommune. I den pågående kommunesammenslåingen ble prosjektet videreført i Nærøysund kommune. Det er nå inngått en femårig prosjektperiode på fra og med 2022 for å finne museets form. Det er fra sommeren 2022 tilrettelagt for at deler av samlingen skal vises fram i ærverdige Kolvereid prestegård. Før åpningen sommeren 2023 er det gjort noen justeringer på utstillingen. 

Etter dialog og leieavtale med eier av prestegården, Opplysningsvesenets fond, skal prestegården utvikles som museum for kunstsamlingen og som en kulturell møteplass.

 

Magne Olav Aarsand Brevik vil være til stede på de fleste dagene med åpent i sommer for å fortelle sine historier om kunsten i Kolvereid Prestegårdsmuseum

 

 

Hva kan du forvente deg?

Museet inneholder en stor samling av kunst og andre gjenstander Magne Olav Aarsand Brevik har samlet gjennom 50 år. En stor grad av samlingen er av norske kunstnere, men også en del utenlandske. Her finner du blant annet flere origale Munch-tegninger, et signert litografi av Norges nasjonalmaleri «Vinternatt i Fjellene» av Harald Sohlberg og originaler av en rekke andre kunstnere.

Samlingen inneholder dessuten mange andre gjenstander, blant annet en samling religiøse gjenstander og ulike former for kunst og håndverk.

.

Gjennom sommeren vil det også være salgsutstilling med ulike kunstnere i museets eget gallerirom. 

Det er også planlagt flere kulturarrangement gjennom sommeren. Følg med på Prestegårdens side på naroysund.friskus.com eller Facebook for mer informasjon.

 

Prestegårdsmuseet inneholder et stort spekter av kunstverk og andre gjenstander.

 

 

Artikkelliste

Kontaktinformasjon

Stine Barstad Holm
Konstituert enhetsleder Kultur
E-post
Telefon 47 68 76 48

Adresse

Prestgårdsvegen 2

7970 Kolvereid

Kart