Nærøysund kommune har 2 institusjoner.
- Nærøy Bo- og behandlingssenter på Kolvereid
- Rørvik Sykestue på Rørvik
Institusjon er et tilbud til pasienter som har et omfattende behov for pleie og omsorg hele døgnet, men som ikke trenger behandling på sykehus.
Slik søker du
Søknadsskjema om helse og omsorgstjenester
I søknadsskjemaet beskriver du dine hjelpebehov og hvilke tjenester du mener du trenger. Inntaksteam vurderer søknaden og om institusjonsplass er det tilbudet som passer best for deg.
Hva skjer videre etter at du har søkt?
Ledige plasser blir tildelt søkere med størst behov, ikke de som har stått lengst på venteliste. Søkere blir tatt opp i kommunens inntaksteam som har møte hver onsdag. Hvis du får tilbud om institusjonsplass, blir du tildelt en korttidsplass eller en langtidsplass.
Klage
Har du klage på vedtak, ta kontakt med Brukerkontoret.
Tilbakemelding
Dersom du mottar tjenesten og ønsker å gi tilbakemelding, ta kontakt med enhetsleder eler avdelingsleder.
Informasjon om helseinstitusjoner i Nærøysund
Praktisk info til beboere og pårørende ved Nærøy bo- og behandlingssenter på Kolvereid og Rørvik sykestue.
Enhetsleder institusjon er hovedansvarlig for både NBBS og Rørvik sykestue, mens avdelingsledere har ansvar for hver sin avdeling.
Begge institusjonene gir tilbud om korttidsopphold, avlastning og langtidsopphold, samt har egen demensavdeling.
Hver avdeling har avdelingskjøkken og stue. Alle beboerne har egne rom med dusj og toalett på rommet. Beboere på langtidsopphold kan møblere rommet med egne møbler, bilder og pyntegjenstander for å gi rommet et personlig preg. Alle rom har uttak for TV. Pasientene må selv holde TV og riks-TV kort.
Internett - gjestenett er tilgjengelig.
Sykepleier, vernepleier, helsefagarbeider, pleiemedhjelper og trivselsagent har ansvar for den enkelte beboers behov for omsorg og pleie. Tverrfaglig samarbeid er vektlagt. Hver beboer får tildelt kontaktperson(er).
Sykehjemslege har faste visittdager 2 dager i uken ved hver institusjon. Dersom nærmeste pårørende har ønske om samtale med lege, avtales dette med avdelingens personale.
Tverrfaglige møter holdes en gang hver uke. Pasienter får oppfølging etter individuell vurdering.
Tannpleier er på faste tilsyn, og de beboerne som trenger oppfølging tilses da. Tannpleier henviser videre til tannlege når det er behov for det.
Pasienter med avlastningsopphold og korttidsplass må selv sørge for skyss og ledsager til tannpleier/-lege.
Trivselsagenter jobber hverdager 08.00 – 15.30.
Det er greit at beboer tar med seg tekniske hjelpemidler som rullator, rullestol, syns/hørselshjelpemidler/kognitive hjelpemidler osv. hvis vedkommende har dette fra før.
Det er faste tidspunkt for andakt. Dersom noen av beboerne ønsker samtale med prest, kan vi være behjelpelig med å avtale dette.
Beboer kan kun røyke på institusjonens røykerom.
Det er forbudt å tenne stearinlys. Det er ikke anledning til å benytte frittstående varmeovner.
Det kan på beboers avdeling oppbevares penger slik at beboer har mulighet til å handle litt. Det er ønskelig at smykker som ikke brukes, tas med hjem av pårørende.
Institusjon tar ikke ansvar for verdisaker (større pengebeløp og smykker).
Det er ingen faste besøkstider.
Døra til hovedinngang låses kl. 21.00. Skal besøkende inn mellom kl. 21.00 og kl. 08.00 kan avdelingen kontaktes på oppgitt telefonnummer.
Vi ber om at besøk hovedsakelig foregår på pasientrom.
Vi har fokus på å gi ernæringsmessig god oppfølging, og tilstreber at ernæring, måltidsfordeling og spisemiljø blir mest mulig tilrettelagt og tilpasset den enkeltes behov.
Vask av private klær dekkes ved alle typer opphold. Klærne skal være merket med navn, og tåle maskinvask på minst 40 grader. Alt tøy må merkes med påsydd navnelapp på synlig sted (i nakken på genser/bluse og i linning på bukser) samt i alt undertøy og strømper (klistrelapper faller av i vask). Navnelapper kan bestilles hos: www.SABO.no.
Pårørende oppfordres til å vaske finere tøy som ull og silke som trenger spesiell behandling.
Institusjon har ikke anledning til å reparere tøy. Institusjon tar ikke ansvar for tøy som ikke er merket eller blir borte eller blir ødelagt i vask.
- Fotpleie
- Frisør
- Innkjøp og reparasjon av briller
- Batterier og forsikring av høreapparat
- Ferie, tur eller arrangementer utenfor sykehjemmet som du ønsker å delta på
- Avis – husk å melde flytting
- TV abonnement
- Navnelapper
Transport for pasienter med langtidsplass dekkes av kommunen til og fra tannlege/ tannpleier, samt egenandel ved bruk av pasientreiser.
Reiser til og fra behandlingsinstitusjoner bestilles gjennom pasientreiser, pasienter med korttids- og avlastningsplass må dekke egenandel selv.
Mer informasjon om dette finnes på Helsenorge.no - Pasientreiser