Vellykket møte mellom generasjonene

For andre år på rad ble generasjonslekene gjennomført i Nærøysund. Over 220 personer deltok – enten i leken eller som medhjelper. Dette ble en ny fin dag på tvers av generasjonene.

 

Det er Senter for aldersvennlig Norge som står bak Generasjonslekene. Disse arrangeres i år over femti steder over hele landet. Nærøysund kommune ved Rørvik aktivitetshus i samarbeid med mange lokale lag og foreninger, samt andre frivillige sto for arrangementet lokalt.

Dette var andre år på rad at generasjonslekene ble gjennomført ved Rørvik aktivitetshus, og i år deltok de flere enn i fjor. Totalt var det 16 lag med representanter fra minst to generasjoner som deltok på lekene. De kunne prøve seg på 13 ulike aktiviteter som spente fra quiz og Kims lek i regi av Mental Helse Ytre Namdal og fingerhekling med demensforeningen til ballkast i bøtte og frisbeegolf som femteklassingene ved Rørvik skole arrangerte. Alle femteklassingene ved skolen, samt skolestartere fra mange barnehager, elever fra voksenopplæringen og representanter fra 12 ulike foreninger var med på å skape aktivitet. I tillegg var det flere andre som tok turen til Rørvik aktivitetshus.

Potetløp av en aktivitetene på generasjonslekene

Takket være gode sponsorer som Rørvik fisk, Extra Rørvik og Sparebank1 SMN fikk alle som tok turen servert Rørvikburger av damene i Rørvik sanitetsforening. Musikalsk følge gjennom hele dagen sørget Tore Gravseth for.

Varaordfører Terje Settenøy sto for den offisielle åpningen av Generasjonslekene, og han trakk fram viktigheten med kontakt mellom de ulike generasjonene. Settenøy var også glad for at såpass mange lag og foreninger stilte opp og bidro til et vellykket arrangement. Lagene hadde blant annet fått i oppgave å stå for noen av aktivitetene, slik at Rørvik pensjonistforening inviterte til Ludo, mens Ukrainsk forening utfordret deltakerne til å kaste på strek og Vikna husflidslag ga deltakerne i oppgave å spikke sin egen trefigur.

 

Tore Gravseth sørget for musikalsk følge

 

 

Aktivitetslederne ved Rørvik skole hadde med seg fallskjermen som de bruker til lek i skolegården.

 

 

Rørvik sanitetsforening sørget for at alle deltakerne fikk Rørvikburger, saft, kaffe og kake.

 

Totalt var rundt 220 personer samlet på årets Generasjonsleker ved Rørvik aktivitetshus.

 

Rulatorløp var blant de mer spesielle øvelsene.