Vellykkede generasjonsleker

Fallskjerm var en av aktivitetene på Generasjonslekene 2023

Onsdag 7. juni ble Generasjonslekene avholdt for første gang i Nærøysund. Til tross for litt dårlig vær var stemningen på topp blant de 170 personene som møttes på tvers av generasjonene til lek og moro inne og ute ved Rørvik aktivitetshus.

Det er Senter for et Aldersvennlig Norge og Norges Frivilligsentraler som står bak Generasjonslekene som arrangeres i flere kommuner rundt om i landet. Blant disse er Nærøysund.

 

Målet med Generasjonslekene er at folk fra ulike generasjoner skal komme sammen for å leke, samarbeide og ha det gøy. Det ble delt inn i lag som bestå av minst to generasjoner. Over 20 lag deltok på de aller første Generasjonslekene i Nærøysund. De fikk utfordre seg i øvelser som hinderløype med rullator, potetløp, kast med erteposer, spikking, fingerhekling og frisbeegolf.

Deltakerne fikk blant annet prøve seg på potetløp

Medlemmer i flere av lagene og foreningene som benytter Rørvik aktivitetshus stilte opp for at lekene kunne gjennomføres. Lagene hadde blant annet ansvar for en del av oppgavene. Til det fikk de også hjelp av en gruppe Trivselsledere ved Rørvik skole som er opplært i å aktivisere andre i ulike aktiviteter. Det fikk de også gjøre denne dagen.

 

Været var ikke på arrangørenes side denne dagen, men det satte ingen demper på stemningen. Både små og store koste seg i leken. I tillegg til Trivselslederne var barn fra flere av barnehagene i Rørvik med på Generasjonslekene, og flere av disse hadde med seg foreldre, besteforeldre og oldeforeldre på aktivitetene.

Lekene ble en suksess og det frister til gjentakelse senere.

 

Nestleder for Nærøysund eldreråd Reinert Eidshaug, varaordfører Terje Settenøy og trivselsleder Elon fra Rørvik skole åpnet lekene med å blåse opp hver sin ballong til den sprakk. Reinert fikk for øvrig sprukket sin ballong først.