Varsler mer vind – vær forberedt

Meteorologisk institutt melder om kraftige vindkast i løpet av lørdag 3. februar. Nærøysund kommune er i beredskap, og ber innbyggerne om å forberede seg på vinden.

Slik er varselet for vinden per fredag ettermiddag. Den viser vindkast på over 40 meter i sekundet i vårt område

 

 

Det er meldt oransje farevarsel for store deler av Trøndelagskysten og Helgeland fra lørdag formiddag og utover kvelden. Det meldes om svært kraftige vindkast – mellom 35 og 43 meter i sekundet i vårt område. Dette kan gi som konsekvens at gjenstander blåser overende, det er fare for skade på bygninger og infrastruktur, samt at det kan gå utover både kollektivtrafikk og mulighet for stengte veier og broer. Høye bølger kan gi skade på infrastruktur og bygninger i strandsonen. Den sterke vinden kan gi lokalt høye bølger

Nærøysund kommune råder alle til å feste alle løse gjenstander. Unngå ferdsel på utsatte steder. Beregn ekstra tid til transport og kjøring. Vurder om reisen er nødvendig. Følg råd og sjekk status fra transportaktører. Sjekk veimeldinger (175.no). Vis forsiktighet ved ferdsel i strandsona og på sjøen. 

Nærøysund kommune følger situasjonen tett. Mannskap fra både Teknisk og brannvesen er i beredskap, og klar for å rykke ut med ekstra mannskap ved hendelser som skulle oppstå. 

Mannskap fra Teknisk har torsdag og fredag vært ute og ryddet opp etter uværet Ingunn tidligere i uka, samt sjekket sluker og stikkrenner for å være i forkant av uværet. Innen Helse og velferd er det tatt forholdsregler både i tilknytning til legevakten og hjemmesykepleien.