Unge innovatører med kreative løsninger

Elevene har brukt mye tid og kreativitet i sine prosjekter. Doningen har denne gruppa kalt sin søppelplukker som kan drives av solcellepanel og suge opp plast fra havet.

Den siste uken har flere sjuendeklassinger i Nærøysund jobbet med å finne løsning på hvordan vi kan løse utfordringen med forurensning og tap av arter i havet. Dette resulterte i mange kreative og interessante løsninger.

Det var Ungt Entreprenørskap i Trøndelag og Sparebank1 SMN som har utfordret skoleelever til å komme opp med gode løsninger for å gjøre miljøet i havet bedre.  Det er i forbindelse med Sparebank1 SMNs 200-årsfeiring at elevene er utfordret til å finne gode løsninger for framtiden. I Ytre Namdal og Bindal deltok sju skoler, hvorav fire ligger i Nærøysund. Det var Foldereid oppvekstsenter, Gravvik oppvekstsenter, Val grunnskole og Rørvik skole.

 

Oppgaven elevene fikk tok utgangspunkt i at havet sliter og det trengs handling for å redde havet. Elevene ble oppfordret til å bruke sin kreativitet til å finne løsninger.

– Kreativitet er viktig når juryen bedømmer forslagene, forteller Siri Korsnes fra ungt entreprenørskap. Juryen var representanter fra lokalt næringsliv som vurderte både kreativiteten og nytten av elevenes ideer, samt måten de ulike gruppene presenterte sine oppgaver.

Juryen fikk blant annet i oppgave å plukke ut hvem som skulle representere de enkelte skolene på utstillingen i forbindelse med Sparebank1 SMNs jubileumsfeiring på kaia på Rørvik på søndag.

Juryen plukket ut noen gode ideer fra hver skole som ble stilt ut i forbindelse med Sparebank1 SMNs jubileumsfeiring på søndag 10. september.

Gruppene hadde lagt stort flid og kreativitet i sine prosjekter. Rydding av søppel, fjerning av oljesøl og bruk av både vann og bølgekraft som en alternativ energikilde var bare noe av det elevene foreslo. Bruk av alternativ energi som solcellepanel og vindkraft på farkostene var også en gjenganger.

Alle hadde lagd modeller av sine ideer som de presenterte for juryen som lot seg imponere av det sjuendeklassingene presenterte.

 

Se noen av forslagene som ble presentert ved Rørvik skole under: