Ungdommen fikk lære om yrkesmulighetene i regionen.

Rundt 1200 elever fra ungdomsskoler og videregående skoler fra ulike deler av Namdalen fikk god innsikt i karrieremulighetene i Nærøysund da den tredje utgaven av Arbeidslivmessa +1000 ble gjennomført i SinkabergHansen Arena onsdag 1. november. 

Nærøysund kommune var godt representert på Arbeidslivsmessa +1000, blant annet med helsesykepleier Marianne Bredesen og jordmor Lise Andrea Hatland som blant annet kunne vise hvordan en fødsel foregår.

 

For tredje år på rad ble Arbeidslivsmessa +1000 en stormønstring av ulike utdanningsmuligheter og karrierevalg ungdom kan ta og ha stor sjanse for å få seg jobb i Nærøysund etter endt utdanning. Namdalskysten Næringsforening arrangerer messa i samarbeid med kommunen og lokalt næringsliv. Målsetningen er å vise fram hvilke studiemuligheter det finnes på de lokale videregående skolene, samt vise hvilke yrker som finnes i Ytre Namdal og hvilke muligheter ungdommen har etter endt utdanning. 

Totalt var over 40 aktører med på messa. Nærøysund kommune var en av disse, ellers var både videregående skoler, høgskoler og mange lokale bedrifter med på messa. Dette er en messe hvor elevene blir utfordret til å prøve seg på ulike oppgaver tilknyttet yrkene de kanskje kan ende opp i. Stolpeklatring for elektrikere, spikring og skruing for snekkere, hjulskift, dissekering av laks, blodsukkerprøver, hjertemassasje, matlaging og podkasting var bare noen av oppgavene elevene fikk mulighet til å prøve seg på. Ellers var det mulig å få svar på spørsmål og veiledning fra både elever som går på de aktuelle studieretningene i dag og fra folk som jobber i bedriftene som deltok. 

SinkabergHansen arena var full av elever, utstiller og utstyr under arbeidslivsmessa.

Første halvdel av dagen var satt av til ungdomsskoleelever som om ikke lenge skal velge seg retning på videregående skole. Andre halvdel var for elever på videregående skole som står foran valget om videre karrierevei.