Tilbake på skolen igjen

Flagget var heiset til topps og det var endelig barn på plass i småskolelokalene på Rørvik skole på mandag formiddag. Hverdagen blir noe annerledes enn tidligere, men gleden over å være tilbake på skolen var stor. 

 

Mandag kunne alle 1.-4. klassinger i skolene i Nærøysund innta klasserommene igjen. Selv om hverdagen blir mye forandret fra den 12. mars da de sist var på skolen så var gleden stor for å være tilbake.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

– Ungene var veldig glad for å være tilbake på skolen, sier inspektør Håvard Sørhaug ved Rørvik skole. Mandag kunne han ønske alle de rundt 215 elevene i 1. til 4. klasse velkommen tilbake etter vel seks ukers hjemmeskole.

 

Spredd på større område

De knapt femti ansatte som nå får møte elevene ansikt til ansikt igjen, ikke bare over nett, har brukt den siste uken til å forberede oppstarten. For selv om elevene nå er tilbake på skolen så er ikke hverdagen som før. Elevene er oppdelt i såkalte kohorter – eller grupper som skal holdes fast så lenge smitteverntiltakene er aktive. Kohortene har rundt 15 elever hver.

På småtrinnet ved Rørvik skole har første- til tredjeklassingene inntatt det som normalt er småskolebygget, mens fjerdeklassingene har nå sitt tilhold i femtetrinns lokaler i den andre skolebygningen.

Heller ikke utendørs er det som før. Det er nå laget fem ulike soner i skolegården på småtrinnet. Hver kohort må forholde seg til sitt område. Det er derimot lagt opp til rullering slik at elevene slipper å være på det samme avgrensede område i hver pause.

Pausene er for øvrig også lagt opp slik at kohortene har disse til ulike tidspunkt. Også dette som et smitteverntiltak for å hindre for mye kontakt mellom de ulike gruppene.

– Vi har også lagt opp til mer uteskole enn vanlig som et av tiltakene mot smittespredning, sier Håvard Sørhaug.

 

Mye fokus på renhold

I tillegg til oppmalt markering av de ulike sonene ute i skolegården, så det ogsåElevene er nå delt opp i såkalte kohorter. Inntil to kohorter kan samarbeide. Før elevene kan komme inn stiller de opp ute på oppmerkede plasser og går inn i garderobene puljevis for å sikre avstand. Denne gjengen tredjeklassinger gjør seg her klar for å gå tur og ha uteskole.  merket opp hvor elvene skal stå før de får komme inn. Det holdes en meters avstand mellom elevene og det legges opp til at de slippes inn i puljer for å unngå trengsel inne i garderobene.

Inne på skolen er renholderne på plass hele skoledagen og holder fellesareal rent gjennom dagen. På klasserommene følger ansatte opp renhold på pulter, tastatur og lignende. Alle ansatte ved småskolen er på plass. I tillegg er assistenter og fagarbeidere som ellers er tilknyttet mellomtrinnet engasjert på småtrinnet for å få kabalen til å gå opp. Dette gjelder det personalet som ikke driver undervisning for elever på mellomtrinn som har hjemmeskole.

– Vi har stått på hele den siste uken, både på dagtid og kveldstid for å få dette opp å gå. Jeg synes det er løst på en god måte og alle ansatte har vært veldig positive, sier leder for SFO ved Rørvik skole Mona Myhre Lothe.

 

Litt forkortet SFO

Rundt 150  elevene på småtrinnet er til vanlig brukere av SFO-tilbudet. Lothe sier at de nå har fått melding fra en del foreldre om at de ikke bruker tilbudet fram mot sommeren. Hovedsakelig på grunn av at foreldrene har hjemmekontor eller at andre søsken får hjemmeundervisning. For øvrig er SFO-tilbudet redusert med en halvtime på ettermiddagen. Dette på grunn av at denne tiden skal brukes til ekstra rengjøring fram mot åpning neste dag.

Inspektør Håvard Sørhaug og SFO-leder Mona Myhre Lothe var glad for å kunne få elevene tilbake på skolen på mandag. Og gjensynsgleden var også stor blant elevene.