Takket av avholdt rektor med dans

Tor Arve Larsen har i 11 år vært en avholdt rektor på Nærøysundet skole. Nå er det Mona Solsem (i bakgrunnen med blomsten) som skal overta.  

Fredag 28. august hadde Tor Arve Larsen sin siste arbeidsdag ved Nærøysundet skole. Der hadde han vært en svært populær rektor fra 2009 og fram til sommerferien. På siste dag feiret elever og lærere ham med kakefest og egenkomponert dans.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Det var en svært overrasket nylig avgått rektor som ble hyllet av kolleger og elever fredag.

– Jeg skulle en tur på butikken, og da fikk jeg mistanke om at noe var i gjerde, men jeg visste ingen ting om dette før det, sa en rørt Tor Arve Larsen etter å ha fått se dansen og spise litt av den kjempestore sjokoladekaken som var laget til ære for ham.Skoleplassen i Ottersøy ble fylt av dansende elever og lærere da de hyllet sin mangeårige rektor på hans siste arbeidsdag ved skolen.  

Det var lærer Lise Lotte Dolmen som sammen med sine kolleger hadde satt sammen dansen på bare noen dager etter sommerferien. Alle elevene og lærerne kastet seg ut i dansen på fotballbanen ved skolen. Den såkalte flash mob-en ble gjennomført med smitteverntiltak og elevene danset bare nært sine egne grupper. Deretter ble det servert sjokoladekake – også det puljevis.

 

39 år i skoleverket

Tor Arve Larsen har vært en populær rektor siden han startet ved skolen i 2009. Han har vært opptatt av å ha god og nær kontakt med elever, foresatte og lærere.

Det ble kake på både Tor Arve Larsen og elevene på markeringen sist fredag. Larsen er en veteran innen skoleverket i Nærøysund, han har jobbet i Vikna og Nærøy siden 1981. Før han kom til Nærøysundet skole jobbet han 28 år ved Rørvik skole, hvorav 13 år som undervisningsinspektør. Selv sier han at han har hatt mange gode år innen skoleverket, og han har stortrivdes ved Nærøysundet skole.

– Det er en fin skole, passe stor med fulle klasser på hvert trinn. Samtidig som den har vært oversiktlig, sier han som elevene fortsatt omtalte som rektor på avslutningsdagen, selv om han ved skolestart overlot det ansvaret til Mona Solsem.

 

Tar noen uker til

Mona Solsem sier at det er greit å overta ansvaret etter Tor Arve Larsen.

– Her er alt i orden og organisert. Så det er fint å komme til et sted med slikt system, sier Solsem, som spøkefullt legger til at det blir litt som å hoppe etter Wirkola når hun nå skal bli rektor ved skolen som holder hus i Ottersøy.

Selv om det var siste arbeidsdag på Nærøysundet skole så blir det fortsatt noen arbeidsdager for Tor Arve Larsen. I de kommende ukene skal han jobbe ved kommunalsjefen for oppvekst og families kontor og bistå med opplæring av andre enhetsledere innen dette fagområdet.

Mona Solsem sa også at han skal få beholde nøkkelen til skolen dette skoleåret, slik at han kan komme innom på besøk når han vil.

 

Under kan du se video fra markeringen og litt av dansen som ble framført