Spa-avdeling som permanent løsning

Turid Jakobsen Tangen ofret en lokk til åpningen av Ladestasjonen spa og velvære. Frisør Janne Brun og frivillig Karin Helmersen er blant de som har sørget for det nye tilbudet. 

Torsdag 12. mai ble den Ladestasjonen Spa og velvære offisielt åpnet. Det skjedde ikke med snorklippling, men med hårklipping. Her blir det nå mulig å få vasket, ordnet og stelt seg på håret samt bruke massasjestolen, besøke fotpleier eller kanskje pynte seg med litt neglelakk.

I 2017 åpnet Ladestasjonen kaffebar i det som fram til da hadde vært lager og ladested for elektriske rullestoler for beboerne i omsorgsboligene ved Bjørkåstunet på Kolvereid.  Det var ikke så mange som ladet der, men heller nærmere sine egne leiligheter. En gruppe frivillige mente at rommet kunne komme til bedre nytte som et sosialt samlingspunkt for beboere og pårørende både på Bjørkåstunet samt Nærøy bo- og behandlingssenter og Sjøsiden bofellesskap som ligger rett i nærheten. Kaffebaren har også vært åpent for andre besøkende og frivillige har ved jevne mellomrom vært kaffeverter på ladestasjonen.

 

Fortsatt er det mulig å få seg en kopp kaffe på ladestasjonen, men nå er tilbudet betydelig utvidet og rommet kalles nå Ladestasjonen spa og velvære. De frivillige som står bak tilbudet har blant annet fått tildelt 25 000 kroner fra Sparebank1 SMN til innkjøp av utstyr. I tillegg brukes alle pengene som kommer inn på kaffesalget på tiltak for beboerne. Nå er det kommet på plass to frisørstoler, en stol med vask slik du også finner på frisørsalonger, samt en massasjestol og et fotmassasjeapparat som kan benyttes av de som kommer innom.

– Det har vært etterlyst et sted hvor beboerne kan få ordnet seg på håret. Da kom tanken om å lage en spaavdeling her, forteller Karin Helmersen som sitter i styret for Ladestasjonen. Hun legger til at her kan for eksempel pårørende ta med seg beboere fra både Bjørkåstunet, NBBS og Sjøsiden for å vaske håret, rulle opp håret og stelle seg.

– Det er mye enklere å få vasket håret her enn på en dusj i leilighetene, sier Helmersen.

 

En gang hver andre uke kommer det også frisør til Ladestasjonen.

– Vi har fått med oss noen pensjonerte frisører som stiller opp og tilbyr behandling. Inntektene går til Ladestasjonen. Det er også mulig for aktive frisører å komme hit for å bruke lokalet for sine kunder i stedet for at de må på frisersalongene, sier Karin Helmersen. Interessen for å få ordnet seg på håret har vært stor. Den første prøveåpningsdagen var i forrige uke, og da var det ni personer innom. I forbindelse med den offisielle åpningen var det også mange som stakk innom for å høre om det var ledig tid hos frisør Janne Brun.Oddny Melbye setter stor pris på det nye tilbudet og fikk ny permanent av Janne Brun på åpningsdagen. 

Først i frisørstolen denne dagen var Oddny Melby som fikk ny permanent, hun syntes dette var et kjempetilbud.

Selve åpningen av spaavdelingen skjedde ikke på tradisjonelt vis med snorklipping, men med en hårklipp. Turid Jakobsen Tangen skulle få seg en hårkipp denne dagen, og stilte en lokk til disposisjon for den offisielle åpningen.

 

I tillegg til å få ordnet håret byr Ladestasjonen spa og velvære også på andre tilbud. Det er montert innEn massasjestol er også plass. Turid Jakobsen Tangen prøver ut mens de frivillige hjelperne Karin Helmersen og Rannveig Blavik Kvalø følger med.  en massasjestol hvor man kan få god kroppsmassasje. Sammen med denne er det også et fotmassasjeapparat. Dersom man vil ha profesjonell pleie av føttene vil også en fotpleier tilby sine kunder pleie i dette rommet etter avtale.

Det er dessuten gått til innkjøp av neglelakk og andre velværeprodukter som beboerne kan bruke.

– Her om dagen kom mange av de som bodde her med nylakkerte negler, og var veldig fornøyd med tilbudet, forteller Karin Helmersen.

I tillegg er det fortsatt en sofakrok hvor både pårørende og andre besøkende kan sette seg ned og ta en kaffe og en prat med de som bor på institusjonene og en kan ta en pause før og etter behandlingen. Nærøysund kommune eier Bjørkåstunet hvor Ladestasjonen holder til og setter stor pris på at de frivillige hjelperne har tilrettelagt dette tilbudet for de som bor ved de aktuelle avdelingene. Dette er et godt trivselstiltak samtidig som det gir et godt nytt tilbud for beboerne.