Solid kompetanse, erfaring og nettverk inn i styret i nyetablerte Kråkøya Eiendom

Med bakgrunn fra Raufoss og Herøya industriparker er John Einar Jørgensen valgt til styreleder for Kråkøya Eindom AS. 

Styret i Kråkøya Eiendom AS (foran f.v.) Are Brekk, John Einar Jørgensen og Marit Aursand fotografert i forbindelse med sin første samling og møte med selskapets eiere, Nærøysund kommune (NK) og Nord-Trøndelag Havn IKS (NTHR). Bak fra venstre: Controller Fred Moen (NK), havnedirektør Asle Andersen (NTHR), prosjektleder Torkil Marsdal Hanssen (PKOM), ordfører Amund Hellesø, kommunedirektør Karl-Anton Swensen og rådgiver Dag Roar Opdal (NK). Foto: Turid Finne

Kråkøya Eiendom AS skal drive langsiktig utvikling av industriarealene som Nærøysund kommune og Nord-Trøndelag Havn IKS (NTHR) har på og i tilknytning til Kråkøya like nord for Rørvik. Kommunen eier om lag 73 prosent av selskapet, og NTHR 27 prosent. Kråkøya Eiendoms rundt 1.000 mål regulert næringsareal på Kråkøya og i Stakskardet er taksert til drøyt 300 millioner kroner. 

Nylig gjennomførte eierne det første møte med styret i det nyetablerte eiendomsselskapet. Styret på tre har solid erfaring og stort nettverk.

John Einar Jørgensen er styrets leder. Han er bosatt i Kristiansund og er utdannet elektronikkingeniør. De siste 20 årene har Jørgensen innehatt både lederjobber og styreverv i to av Norges store industriparker, på Raufoss (kjent for Kongsberg og Nammo) og Herøya (Norsk Hydro). 

Are Brekk er styremedlem, og er bosatt i Rørvik. Brekk har lang erfaring fra og stort nettverk i lokalt og trøndersk næringsliv, ikke minst innenfor marin og maritim næring. Brekk var i over 20 år styreleder i SinkabergHansen og har vært konsernsjef i det lokale industriselskapet Moen-Gruppen. Tidligere i år gikk han over i ny lederstilling i Hydro Shipping.

Marit Aursand er styremedlem. Aursand er bosatt i Trondheim og er i dag forskningsleder i Sintef Oceans avdeling for Fiskeri og ny biomarin industri. Aursand har 30 års erfaring fra Sintef og et enormt kunnskapsnettverk. I tillegg til forskningslederjobben koordinerer hun en av SINTEFs konsernsatsinger hvor industriell symbiose er ett av flere fokusområder.   

– Jeg er svært glad for å ha fått på plass et kompetent, profesjonelt styre med bred og relevant erfaring og nettverk både lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Eierne har etablert selskapet som verktøy for bærekraftig og langsiktig utvikling og forvaltning av eiendommene på Kråkøya og i Stakskaret. Styret starter nå arbeidet med å konkretisere strategier og forretningsmodeller for å gjøre Kråkøya til verdens grønneste industriområde, sier ordfører Amund Hellesø.

Ifølge vedtektene for Kråkøya Eiendom kan styret bestå av to-sju medlemmer. 

– I samråd med styret vil vi se på behovet for å komplettere kompetansen og eventuelt utvide styret, sier Hellesø.

Styreleder John Einar Jørgensen har latt seg inspirere og engasjere av de mulighetene som Kråkøya Eiendom AS har for industriutvikling med lavere fotavtrykk og energiforbruk enn i dag. I forbindelse med sitt besøk i Nærøysund, benyttet han anledningen til å besøke flere av interessentene på Kråkøya. 

– Industrisatsingen på Kråkøya har et helt unikt utgangspunkt. Med kontroll på hele det jomfruelige og sammenhengende industriområdet, har vi all tiders muligheter til å utvikle og tilrettelegge infrastruktur som muliggjør ambisjonen om energi- og bioeffektive industrier. I tillegg starter vi med industrietablerere som både ønsker og utvikler prosjektene rundt slike industrisymbioser, sier Jørgensen, som opplyser at selskapet nå starter jakten på en daglig leder.

 

Styreleder i Kråkøya Eiendom AS, John Einar Jørgensen (til høyre) i dialog med administrerende direktør Paul Ingvar Dekkerhus i MOEN Verft som nå bygger verdens første hydrogenelektriske havbruksfartøy i Kolvereid. Produksjon av grønt hydrogen til maritim transport blir del av en energieffektiv, industriell symbiose i Kråkøya biopark. Foto: Torkil Marsdal Hanssen