Samlet inn 75 000 kroner til Forut

Mange prøvde lykken på tombolaen under årets utgave av Internasjonal dag på Rørvik skole. 

Årets utgave av Internasjonal dag på Rørvik skole ble gjennomført fredag 5. november. I år klarte 1.-4.-klassingene ved Rørvik skole å samle inn rundt 75 000 kroner som skal hjelpe barn i andre land.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Internasjonal dag har vært et fast innslag på Rørvik skole i en årrekke. I fjor var det ingen aksjon på grunn av koronasituasjonen, og i år var det lagt inn noen begrensninger av samme årsak. Men aksjonen ble gjennomført i stor grad som vanlig, og elevene på småtrinnet samlet inn totalt rundt 75 000 kroner på loddsalg, tombola og kaffe og vaffelsalg. Som de fleste ganger tidligere er det hjelpeorganisasjonen Forut som får pengene som elevene har samlet inn. Forut hjelper barn og familier i flere land i verden. I forbindelse med årets aksjon har elevene på Rørvik skole hatt ekstra fokus på India.

På grunn av koronasituasjonen var det ikke en stor felles samling på åpningen slik det pleier å være. I stedet var det direkteoverføring til klasserommene mens fjerdeklassingene sto for åpningsshowet. Elevene på fjerde trinn hadde øvd inn tre sanger og kunne også fortelle litt om hva Forut jobber med på åpningen.

Foreldre og besteforeldre tok som vanlig turen til Internasjonal dag, men denne gang var mindre blanding av gruppene enn normalt og hver enkelt klasse hadde tilhold på sitt klasserom sammen med familiemedlemmene. Av øvrige elever var det bare femteklassingene som deltok i tillegg til elevene på småtrinnet. Dette var av smittevernhensyn.

 

Lotteriet utgjorde en viktig del av inntektene, og elevene hadde også solgt en god del lodd på forhånd.

Under kan du se hvem som vant i lotteriet.

 

 

 

 

 

 

Se video fra åpningen her: (selve åpningen starter rundt seks minutter ut i videoen!)