Røykutvikling på Rørvik sykestue

Natt til fredag 24. januar ble det satt i gang evakuering av beboere ved Rørvik sykestue. Det var røykutvikling i et teknisk rom som var årsak til dette. Det var ikke snakk om brann og det ble raskt kontroll over situasjonen.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Det var litt før klokka 04.00 natt til fredag at det ble meldt om røykutvikling på Rørvik sykestue. Brannvesenet og ambulanse var raskt på stedet og ansatte begynte å forberede evakuering av beboere. Det ble konstatert at det ikke dreide seg om en brann, men at røyken skyldtes overoppheting av en kompressor på en varmepumpe på teknisk rom i underetasjen. Røyken spredte seg ikke oppover i etasjene til beboerrommene.

Ivar Kvalø som er ansvarlig for Nærøysund kommunes beredskap og krisehåndtering berømmer de ansatte for rask og riktig behandling i forbindelse med situasjonen som oppsto. De fikk evakuert beboere ut på gangen, klar for å få dem ut. Beboerne slapp å gå ut da det ble klart at det ikke var brann.

– Vi har øvd mye på slike situasjoner og de ansatte håndterte dette på helt riktig måte. Vi har gode rutiner på dette og senest rett før jul var de ansatte med på en omfattende brannøvelse, så de er godt drillet, sier Kvalø.

Beboerne fikk komme tilbake på rommene sine etter kort tid.