Prestegårdsmuseet med allsidig sommermeny

Magne Olav Aarsand Brevik har blant annet tatt med litt av sin instrumentsamling til prestegården. Søndag 18. juni kan han ønske velkommen til sommersesongen på prestegårdsmuseet.

Søndag 18. juni er det klart for sesongåpning på Kolvereid prestegårdsmuseum. Magne Olav Aarsand Brevik og de andre hjelperne i prestegården ser fram til en sommer med mange arrangement og mye nytt fra i fjor.

– Det har blitt byttet ut noe i utstillingen, i tillegg har vi veldig mye på programmet i sommer, forteller Magne Olav Aarsand Brevik. Det er kunst og andre gjenstander fra hans samling som for andre år på rad stilles ut i den ærverdige prestegården. Her kan du se utallige kunstverk fra både kjente og mindre kjente kunstnere – i stor grad norske fra 1800-tallet og fram til i dag. I tillegg inneholder samlingen mange andre gjenstander. Nytt av året er blant annet flere musikkinstrument.

– Vi har også utvidet samlingen i broderirommet, og fått på plass sitteplasser der. Det var etterspurt i fjor, forteller Magne Olav som ser fram til å motta gjester fra fjernt og nær gjennom hele sommeren.

 

Museet har noe endrede åpningstider i forhold til i fjor. Mandagene er det alltid stengt. Tirsdager og onsdag er forbeholdt grupper, lag og foreninger på minst 15 personer som må bestille i forveien. For å bestille plass kan man ta kontakt med kulturavdeling i Nærøysund ved Stine Barstad Holm. Gruppene bestiller pakker som inkluderer inngangsbillett, guiding, kulturinnslag, samt kaffe og kaker.

 

Normale åpningstider blir i sommer fredager, lørdager og søndager fra 12.00-17.00. Da blir det også mulighet for guiding blant kunstverkene og gjestene. Magne Olav vil selv være til stede på de fleste av dagene museet holder åpent. Museet skal også være en kulturell møteplass.

– På flere av torsdagene i sommer blir det kulturkvelder i prestegården, forteller Magne Olav Aarsand Brevik. Han kan fortelle om et variert program som strekker seg fra opera til trekkspillmusikk. I tillegg vil det skje andre ting som fortellerkvelder, toraderkurs, malekurs og kurs i opplesing.

 

Det blir også flere utstillere i galleriet i andre etasje. Først ut er kunster, forfatter og skuespiller Magnus Nielsen. En salgsutstilling med hans malerier åpner samme dag som sommersesongen starter på prestegården, den 18. juni. Dørene åpner klokken 12.00 og utstillingen åpner klokken 14.00.

Magnus Nielsen blir dessuten å se på sommerens første kulturarrangement. Det skjer tirsdag 20. juni. Da går han i tospann med Magne Olav Aarsand Brevik i en kabaret de har kalt «Magnus og Magne med løs vest».

– Her henter vi blant annet humor fra norsk lyrikk og dikt, forteller Magne Olav, som legger til at som musikalsk følge har de med seg Anne Bråtteng og Nikolai Skeie på piano.

I tillegg til Magnus Nielsen er det planlagt flere utstillinger i galleriet i løpet av sommeren. Når den første utstillingen er ferdig blir det utstilling av fotografier av Olemartin Evensen fra Abelvær. Deretter blir det utstilling av malerier av Olaf Andersen.

 

Første sesong på Prestegårdsmuseet ble en suksess nå ser Magne Olav og de andre som blir å møte i museet i sommer fram til en ny sommer med mange arrangement og forhåpentligvis mye besøk.

 

Kontaktinformasjon

Stine Barstad Holm
Konstituert enhetsleder Kultur
E-post
Telefon 47 68 76 48