Populært frokosttilbud på SFO

Etter påske startet SFO ved Rørvik skole opp et nytt tilbud der alle brukerne av SFO kan få frokost når de kommer på morgenen. De ansatte ser stor nytte av tilbud som nå prøves ut.

– Vi ser det har gjort noe med trivselen hos ungene, og at det har blitt mye roligere. Og så er de mette når de begynner på skolen, forteller inspektør ved småtrinnet på Rørvik skole Barbro Langøien Gravseth.

Erfaringsmessig så er det varierende hvor mye og hvor godt skoleelever spiser før de starter på skolen. På SFO-frokosten som nå prøves ut ved Rørvik skole får alle SFO-elevene tilbud om en frokost som består av brød eller knekkebrød med litt forskjellig pålegg, havregryn, samt litt melk, frukt og grønt. De eldste ungene smører på selv, mens de yngste får hjelp fra de ansatte.

– Som oftest er det fullt rundt bordene når maten serveres, forteller Gravseth.

Elevene setter også pris på tilbudet og mange vil heller spise her sammen med vennene sine enn hjemme. Frokosten er dermed både sosial og sunn.

– Vi håper at vi kan få dette til å bli et fast tilbud. Vi ser at det er bra. Bare det å sitte rundt et bord og ha et måltid sammen er undervurdert, sier Barbro Langøien Gravseth.

Både elever og ansatte setter pris på SFO-frokosten.