Nøkkrosa ble åpnet

Det nye bygget har fått navnet Nøkkrosa. Flere hadde kommet med dette forslaget, blant andre biblioteksjef Gerd Torild Aune. Hun fikk æren av å avsløre navnet og forklare litt hvorfor det ble valgt. Lillian Lyngstad, Ytringen   

Det nye bibliotek- og skolebygget på Kolvereid har fått navnet Nøkkrosa. Det ble avslørt på den offisielle åpningen som gikk av stabelen tirsdag 15. desember. 

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Åpningsseremonien foregikk med alle elever og ansatte, samt formannskap og deler av den kommunale ledelsen til stede. Alle andre måtte følge med på direkteoverføringen på nett. Koronasituasjonen gjorde at ikke allmennheten kunne være fysisk til stede på åpningen. Victoria Finvik og Toralf Andersen fra elevrådet var konferansierer på åpningen Lilian Lyngstad, Ytringen   

Nybygget har blitt tatt i bruk i løpet av høsten av de tre enhetene som skal holde til der. Kolvereid skoles barnetrinn var først på plass ved skolestart. Nærøysund bibliotek og Nærøysund kulturskole avdeling Kolvereid har kommet på plass etter hvert. 

Det har vært ønske om å gi bygget et navn som reflekterer alle de ulike bruksområdene. Det ble utlyst en navnekonkurranse hvor rundt 90 forslag kom inn. En navnekomité endte til slutt på navnet Nøkkrosa. Navnet kan forbindes med Nærøys gamle kommunevåpen, men først og fremst er det et symbol på vekst, utvikling og noe unikt for vår kommune. Den røde nøkkrosa har utviklet seg her og god innsats fra mange har gjort at den har blitt levedyktig. Denne veksten og muligheten til å blomstre gjenspeiles i alle enhetene i nybygget. 

Åpningen ble avsluttet med Bli med-dansen hvor alle elevene deltok Lillian Lyngstad, Ytringen   Åpningen foregikk med taler, underholdningsinnslag og snorklipping. Du kan se hele seremonien i videoen under. 

I den nederste videoen kan du få en omvisning inn i det nye skolebygget av to av elevene.