Nærøysund kommune kjøper Heimen barnehage

bilde av barnehage utenfor porten - Klikk for stort bildeFra og med 1. august overtar Nærøysund kommune Heimen barnehage i Rørvik

Kommunestyret i Nærøysund kommune har vedtatt å overta Heimen barnehage på Rørvik fra kommende barnehageår.  

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Kommunestyret har i sitt møte 2. februar vedtatt å kjøpe Heimen barnehage. Overtakelsen medfører at Nærøysund kommune kjøper alle aksjene i eiendomsselskapet Ryds Eiendom AS og driftsselskapet Heimen Barnehage AS. Dagens eier har tilbudt Nærøysund kommune å kjøpe barnehagen og eiendomsselskapet.

 

I 20 år har Ove Martin Johansen drevet Heimen barnehage. I jubileumsåret velger Johansen å forberede seg på pensjonisttilværelse, og er glad for å ha funnet en løsning sammen med kommunen.  

– For meg har det vært viktig å finne ei løsning som ikke gir negative konsekvenser for ansatte, barn eller foreldre. Det har vi fått til nå, og barna vil møte de samme ansatte som før i hverdagen. Det betyr mye for meg, sier Johansen.  

 

Dette er en virksomhetsoverdragelse der formell overtakelse blir 1. august 2023. Det vil si ved starten av neste barnehageår. En virksomhetsoverdragelse medfører at alle ansatte overføres til kommunen og lønns- og arbeidsvilkår videreføres.

48 barn, sammen med ansatte i til sammen 15 årsverk, har tilhold i den eneste Miljøfyrtårn-sertifiserte barnehagen i Nærøysund.  

– Vi har hatt et stort fokus på miljø. Ikke bare lærings-, leke- og arbeidsmiljø - men også de fottrykkene vi setter igjen i annen miljøsammenheng. Dette er ungene involvert i, og de liker å lære om det. Vi både håper og tror Nærøysund kommune som eier vil fortsette dette arbeidet, sier Johansen.   

 

Kjøp av Ryds Eiendom AS og Heimen Barnehage AS samt andre kostnader ved overtakelsen dekkes ved bruk av kommunens disposisjonsfond.

Kommunestyret gir kommunedirektøren fullmakt til å signere avtalen om overtakelse av virksomheten.

Overtakelsen av barnehagen vil styrke det kommunale barnehagetilbudet i Rørvik vesentlig. I dag er 6 av 7 barnehager i Rørvik private. Heimen barnehage har en strategisk plassering nært Rørvik skole og Tårnet barnehage, som per i dag er den eneste kommunale barnehagen i Rørvik. Denne overtakelsen vil derfor gi et vesentlig bedre tilbud av kommunale barnehageplasser i Rørvik. -

– I tillegg til flere kommunale barnehageplasser vil denne overtakelsen også gi oss en større fleksibilitet, bredere kompetanse samt at vi kan styrke samhandlingen mellom de kommunale hjelpetjenestene på en enda bedre måte enn i dag, sier ordfører Amund Hellesø. Han er veldig fornøyd med at kommunestyret i dag var så tydelige på at de ønsket en styrking av antallet kommunale barnehageplasser i kommunen.