Nå starter bibliotekflyttingen

Marit Livik, Silje Strøm Mellingsæter, Helen Rosøy og Gerd Torild Aune ved Nærøysund bibliotek avdeling Kolvereid  

Arbeidet med å montere inventaret i de nye biblioteklokalene på Kolvereid er i gang, og flytting nærmer seg. Det innebærer samtidig at dagens biblioteklokaler stenger fra og med mandag 17. august. Åpning i nye lokaler vil skje i løpet av september.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Nærøysund biblioteks avdeling på Kolvereid skal samlokaliseres med Kolvereid skole i det nye bygget som nå nærmer seg ferdigstillelse.

– Vi gleder oss til å kunne flytte inn i disse nye og moderne lokalene, sier biblioteksjef Gerd Torild Aune. Bak henne Monteringen av inventaret i de nye biblioteklokalene er godt i gang. holder representanter fra leverandøren av inventaret på å montere bokreolene som skal romme boksamlingen på Kolvereid.

Arbeidet med å montere inventaret vil foregå ut neste uke. Samtidig starter nedpakkingen av bøker og annet utstyr fra dagens biblioteklokaler. Det innebærer at biblioteket på Kolvereid stenger fra og med førstkommende mandag, 17. august.

– Det vil være åpent ved avdelingen på Rørvik. Slik at innbyggerne kan låne bøker og benytte andre tilbud der, sier biblioteksjefen. Nærøysund bibliotek har hatt redusert åpningstid i sommer på grunn av koronasituasjonen. Nå har avdelingen på Rørvik utvidet åpningstiden samtidig som flyttingen tar til på Kolvereid.

Det er ikke klart hvor lang tid flytteprosessen vil ta, men målet er å åpne i løpet av september i de nye lokalene.

Selv om biblioteket blir samlokalisert med Kolvereid skole, så vil de få egen inngang. Den blir ut mot Sentrumsgata. Biblioteket har litt mindre areal enn tidligere, samtidig har de tilgang på flere av rommene til skolen på ettermiddag og kveldstid. Det gir mulighet for mange spennende arrangement i tiden framover.

– Vi har tilgang på musikkrommet. Der kan vi åpne veggen mellom. I tillegg kan vi bruke SFO-rommet. Der har vi også tilgang på kjøkken, sier Gerd Torhild Aune som sammen med sine kolleger står foran en hektisk flytteperiode. Men etter den er over kan de ønske publikum velkommen i nye og fine lokaler.

 

Biblioteket vil holde til midt i den nye skolebygningen. Med egen inngang fra Sentrumsgata.