Nå skal det vrimles for fullt!

Etter at det allerede et par uker har vært små drypp av årets Vrimmel-festival i Nærøysund er det nå klart for offisiell åpning og de mest hektiske Vrimmel-ukene. 

 

For femte gang gjennomføres Vrimmel-festivalen i Ytre Namdal. I hovedsak gjennomføres Vrimmel i uke 44 og 45, men allerede har det vært flere større og mindre arrangement i forbindelse med Vrimmel i Nærøysund. Nå blir det mer vrimling enn noensinne.

 

Offisiell åpning på Vrimmel i Ytre Namdal skjer mandag 30. oktober klokken 18.00. Da vil ordføreren ta seg av åpningen, mens Mixdur og Kolvereid barnekor bidrar med korsang. Etterpå blir det foredrag med Steinar Krogstad om «God livskvalitet og god psykisk helse».

 

Åpningsarrangementet inneholder både foredrag og musikk, og det er beskrivende for festivalen som har et svært variert innhold.

– Her har vi noe for enhver smak og det er en målsetning at vi skal ha tilbud over hele kommunen. Målet er å ha aktiviteter som totalt sett kan være noe for alle i Nærøysund, sier enhetsleder for kultur i Nærøysund Stine Barstad Holm. 

Går du inn på nettsiden vrimmel.no kan du få med deg hele programmet. Det er også trykket opp program i papirformat som du kan finne på servicekontorene på kommunehusene, bibliotekene, kjøpesenter og andre steder. 

 

For å trekke fram litt av spennet i programmet kan vi nevne at blant annet kan du få med deg foredrag med villmarksentusiastene Lars Monsen og Jens Kvernmo, eller konsert med Namdal Storband og stjernekampvinner Knut Marius Djupvik. Et av de mest populære innslagene vil nok bli besøket av TV- /YouTube-profilene og gamerne Victor Sotberg og Christopher Robin Omdahl som både skal ha bokbad i Nærøysund kulturhus og være med på Njordcon Gaming i Nærøysund arena. 

Det blir også besøk av både fylkesmusikere og musikkstudenter fra Nord universitet som skal underholde både på arbeidsplasser, butikker og scener over hele kommunen. 

 

Flere lokale aktører blir også å finne på scener rundt omkring. Blant annet setter Laugen UL opp forestillingen «Panikk på pensjonatet» i Nærøysund kulturhus. Det blir bokbad med Irene Haug på bokhandelen på Rørvik, og visekveld der lokale musikere bidrar når Ola Grøvdals dikt har blitt omgjort til viser. 

For å få en oversikt over alt som foregår se vrimmel.no