Mytologi og breakdance fenget skoleelevene     

Odin og andre norrøne guder bød på breakdance, humor og action i Abesence Crews forestilling "Norr - da gudene breaket" som ble vist til elever fra hele Nærøysund denne uken.  

I løpet av tre forestillinger denne uken har skoleelever fra hele Nærøysund fått oppleve et spektakulært show fra scenen i Kulturhuset på Kolvereid. Dansegruppa Absence Crew har gjennom sin forestilling tatt elevene med på en reise inn i norrøn mytologi.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

            

Både elevene på Ytre Namdal videregående skole og alle på mellom- og ungdomstrinnet ved skolene i Nærøysund har denne uken fått se forestillingen «Norr – da gudene breaket» av  Abesence Crew. Den bergenske dansegruppen som først gjorde seg bemerket sammen med Stian Blipp i Norske Talenter på TV2. Forestillingen har vært på turné flere steder i landet, og denne uken fikk altså Nærøysund besøk som et ledd i Den kulturelle skolesekken.Absence Crew-danserne bød på noen spektakulære moves i forestillingen og var bokstavelig talt både høyt og lavt.  

– Vi søkte om å få dem hit også sist de var på turné, men da fikk vi de ikke hit. Nå er vi glad for at de kom, sier enhetsleder for kultur i Nærøysund kommune Kari L. Hestad. Hun var i likhet med de fleste av elevene og lærerne som har sett forestillingen mektig imponert over det de fikk se.

De seks danserne i Absence crew brukte lys, musikk, lyd, humor og ikke minst imponerende breakedancemoves til å gjenfortelle historier om de norrøne guder fra verdens begynnelse og fram mot ragnarok. Møtet med de dansende utgavene av Odin, Tor, Balder, Loke, Det var breakdancing på høyt nivå i forestillingen som tok for seg den norrøne gudeverden fra jordens skapelse og til ragnarok.  Fenrisulven og mange flere av gudene kjent fra Edda-diktningen bød på spektakulære hopp, headspin og andre akrobatiske dansemoves.

For at alle elevene skulle få sett forestillingen så ble den vist både tirsdag, onsdag og torsdag. I tillegg til å vise fram sitt show så hadde Absence Crew også dansekurs for elever på ungdomstrinnet ved Kolvereid skole. Blant instruktørene her var Daniel Grindeland, som senest i forrige uke var på Rørvik for å ha dansekurs for elever på Rørvik skole.

Kulturhuset på Kolvereid ble fylt opp tre ganger denne uka når forestillingen "Norr - Da gudene breaket" har blitt vist.