Mytologi og breakdance fenget skoleelevene     

Klikk for stort bildeOdin og andre norrøne guder bød på breakdance, humor og action i Abesence Crews forestilling "Norr - da gudene breaket" som ble vist til elever fra hele Nærøysund denne uken.   

I løpet av tre forestillinger denne uken har skoleelever fra hele Nærøysund fått oppleve et spektakulært show fra scenen i Kulturhuset på Kolvereid. Dansegruppa Absence Crew har gjennom sin forestilling tatt elevene med på en reise inn i norrøn mytologi.

            

Både elevene på Ytre Namdal videregående skole og alle på mellom- og ungdomstrinnet ved skolene i Nærøysund har denne uken fått se forestillingen «Norr – da gudene breaket» av  Abesence Crew. Den bergenske dansegruppen som først gjorde seg bemerket sammen med Stian Blipp i Norske Talenter på TV2. Forestillingen har vært på turné flere steder i landet, og denne uken fikk altså Nærøysund besøk som et ledd i Den kulturelle skolesekken.Klikk for stort bildeAbsence Crew-danserne bød på noen spektakulære moves i forestillingen og var bokstavelig talt både høyt og lavt.   

– Vi søkte om å få dem hit også sist de var på turné, men da fikk vi de ikke hit. Nå er vi glad for at de kom, sier enhetsleder for kultur i Nærøysund kommune Kari L. Hestad. Hun var i likhet med de fleste av elevene og lærerne som har sett forestillingen mektig imponert over det de fikk se.

De seks danserne i Absence crew brukte lys, musikk, lyd, humor og ikke minst imponerende breakedancemoves til å gjenfortelle historier om de norrøne guder fra verdens begynnelse og fram mot ragnarok. Møtet med de dansende utgavene av Odin, Tor, Balder, Loke, Klikk for stort bildeDet var breakdancing på høyt nivå i forestillingen som tok for seg den norrøne gudeverden fra jordens skapelse og til ragnarok.   Fenrisulven og mange flere av gudene kjent fra Edda-diktningen bød på spektakulære hopp, headspin og andre akrobatiske dansemoves.

For at alle elevene skulle få sett forestillingen så ble den vist både tirsdag, onsdag og torsdag. I tillegg til å vise fram sitt show så hadde Absence Crew også dansekurs for elever på ungdomstrinnet ved Kolvereid skole. Blant instruktørene her var Daniel Grindeland, som senest i forrige uke var på Rørvik for å ha dansekurs for elever på Rørvik skole.

Klikk for stort bildeKulturhuset på Kolvereid ble fylt opp tre ganger denne uka når forestillingen "Norr - Da gudene breaket" har blitt vist.