Musikk og moro med Miljøbandet

Miljøbandet er et tilbud som Miljøtjenesten og Kulturskolen i Nærøysund samarbeider om. Totalt 12 brukere fra miljøtjenesten har det siste året vært på ukentlige øvelser sammen med kulturskolelærerne Dag Aksel Overholt og Lars Rune Sporildnes.

 

 På sommeravslutningen til miljøtjenesten 6. juni hadde Miljøbandet sin første skikkelige offentlige framføring. Det vil si de hadde opptreden under julebordet i desember, men denne gang var også familiemedlemmene til brukerne av miljøtjenesten en del av publikum. Det var noen spente musikere som var klar til å gå på scenen, men gjennomføringen av konserten gikk veldig bra.

Miljøbandet leverte en flott konsert på sommeravslutningen på Rørvik aktivitetshus

Miljøbandet ble startet opp høsten 2023, som et samarbeid mellom Kulturskolen og Miljøtjenesten. Totalt har bandet 12 medlemmer, og ettersom de er såpass mange er de delt inn i to grupper. Begge gruppene opptrådte på sommeravslutningen.

Både musikerne og lærerne synes det har vært kjempemoro å spille i band. Lærerne forteller at musikken de spiller velges ut fra hva alle synes er kult.

– Det går mest i norske og svenske låter, forteller lærer Dag Aksel Overholt. På konserten fikk publikum blant annet høre «Kamilla og tyven», «Rompa mi» «Leende guldbruna ögon» og «Rosenborg-sangen». Alt levert med god kraft og innlevelse fra bandet og til stor applaus fra publikum.

 

Nå tar Miljøbandet sommerferie, men alle gleder seg til de starter opp igjen med ukentlige øvelser på musikkrommet ved Rørvik skole fra høsten igjen.

– Dette er kjempeartig, sier bandmedlemmene etter endt konsert.

 

Totalt er det tolv musikere i bandet. De er delt i to grupper. Her er halvparten av medlemmene, sammen med lærerne Lars Rune og Dag Aksel.