Monika er først ut i Prestegårdsgalleriet

Magne Olav Aarsand Brevik har fått med seg maler Monika Helgesen som den første som har salgsutstilling i prestegårdsgalleriet.

Lørdag 18. juni åpner Kolvereid prestegårdsmuseum dørene. Samtidig åpner den første salgsutstillingen i galleridelen av prestegården. Monika Helgesen, bosatt i Bindal får æren av å være første utstiller i galleriet

 

I tillegg til en utstilling med kunst fra Magne Olav Aarsand Breviks samlinger så skal ett av rommene i Kolvereid prestegård omfatte et galleri hvor ulike kunstnere kan vise fram og selge sin kunst. I løpet av den første sommeren blir det flere salgsutstillinger. Den aller første som får ha en salgsutstilling i galleriet er Monika Halvorsen, hun er opprinnelig fra Sarpsborg, men har i flere år nå vært bosatt i Bindal.

 

Monika Helgesen har blant annet vært elev av Odd Nerdrum og har for øvrig kunstutdanning fra både Norge og Russland. Hun maler i naturalistisk stil, og har de senere årene spesialisert seg på portrettmaling.

På utstillingen i prestegården vil det være bilder av ulik størrelse og motiver til salgs, både landskapsbilder og portretter. Det vil også bli salg av trykk av noen av hennes kunstverk.

– Jeg vil også enkelte dager demonstrere portrettmaling, forteller kunstneren. Hun etterlyser modeller som kan tenke seg å stille opp et par timer for å la seg portrettere mens Monika viser hvordan hun maler mennesker med portretteknikken hun benytter seg av. Hun bruker rundt 3-4 timer å male ferdig et portrett.

 

Monika er glad for å få være den aller første som har salgsutstilling i det nye galleriet.

– Det er hyggelig å bli spurt og det er veldig artig å få være med på dette. Jeg ble veldig glad da Magne Olav ringte og spurte om jeg ville stille ut, sier Helgesen som håper mange stikker innom i løpet av den tiden hun har utstilling i prestegården.