Markerte 8. mai i parken

Ordfører Amund Hellesø og varaordfører Terje Settenøy på en tidligere markering. Markering av 8. mai, som både er frigjøringsdagen og veterandagen ble det første arrangementet i Nærøysund etter lettelse på koronatiltakene. Det ble en fin markering i parken fredag ettermiddag. 

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

8. mai 2020 er spesiell på mange måter. Det er denne dagen 75 år siden slutten på andre verdenskrig i Norge. Dette var også første mulighet til å ha arrangement med inntil 50 personer etter at koronatiltakene ble innført 12. mars. 

Rundt 25 personer hadde tatt turen til parken i Rørvik for å være med på markering av frigjøringsdagen og veterandagen. Det har i flere år vært tradisjon å ha et slikt arrangement i parken hvor nå avdøde Kjetil Todal fikk reist en bauta som skal hedre namdalske veteraner som har vært med i fredsbevarende operasjoner og andre internasjonale oppdrag hvor det norske forsvaret har vært involvert. Det lokale heimevernet stilte med æresvakter ved bautaen.   

8. mai skal brukes til å minnes og hedre både veteraner fra andre verdenskrig og andre internasjonale oppdrag. En del lokale veteraner var med på markeringen i parken. 

Både ordfører Amund Hellesø og varaordfører Terje Settenøy var med på arrangementet. Ordføreren holdt tale og la ned krans ved bautaen på vegne av kommunen. Også det lokale veteranlaget la ned krans ved bauten som for anledningen hadde soldater fra det lokale heimevernet som æresvakter. 

Det var dessuten musikalske innslag fra blåsere fra Rørvik Musikkforening. 

 

Blåsere fra Rørvik Musikkforening spilte nasjonalsanger på markeringen