Lot seg inspirere av sterke kvinner

I forbindelse med kvinnedagen 8. mars har lærer Anne Mette Ibenfeldt ved Rørvik skole laget en utstilling med sterke kvinneskikkelser fra både nåtid og fortid. Elevene ble utfordret til å sette seg inn i historien til noen av dem, og la seg inspirere av deres arbeid.

Elevene kunne velge damer fra ulike deler av historien å bli inspirert av. Disse valgte seg Spice Girls.

 

– Jeg hadde en tilsvarende utstilling da jeg jobbet på en ungdomsskole i Trondheim og tok med meg opplegget hit, forteller Anne Mette Ibenfeldt, mens elevene i 8A ved Rørvik skole ser på bildene av «Pikene på broen». Navnet komme av at på gangbroen som kobler de to sidene av skolebygget sammen så har læreren hengt opp mange bilder av ulike kvinner som har markert seg på ulike måter gjennom historien, fra politikere og menneskerettsforkjempere til idrettshelter, kunstnere og popartister.

Elevene ble sendt ut på broen for å se på bildene og velge seg en av dem som de skulle finne ut mer om, og på den måten la seg inspirere av historien til kvinnene.

 

Selve kvinnedagen 8. mars hadde elevene fri, fordi det var planleggingsdag på skolen, derfor ble opplegget gjennomført andre dager. 8A var innom mandag 11. mars, og fikk i tillegg til oppgaven med å finne sitt kvinnelige forbilde også lære litt hvorfor vi har den internasjonale kvinnedagen, og litt om situasjonen for kvinner i andre deler av verden. I tillegg til «Pikene på broen»-utstillingen er det på skolen hengt opp en utstilling om Mahsa Amini, som ble arrestert av moral-politiet i Iran og som etterpå døde i fengsel.