Lettere å finne fram til turmålene

Klikk for stort bildeNoen av skiltene inneholder også mer eller mindre motiverende tekster.  Nå har det kommet opp flere nye skilt i Rørvik sentrum som gjør det lettere å finne fram til turstier i nærområdet.

– Tidligere har frivillige stått for mye god merking i marka rundt Rørvik. De har gjort en kjempejobb Nå har vi satt opp skilt som viser veien ut fra sentrum i Rørvik. Det håper vi skal føre til at enda flere finner veien ut i marka. Både fastboende og tilreisende, forteller folkehelsekoordinator i Nærøysund kommune Anne Lene Gregersen. Denne uken har hun sammen med Ragnhild Wendelbo Melgård vært ute satt opp skilt flere steder i Rørvik sentrum som viser vei ut til turområder som Svahyllvegen, Øvergården, Gluggen og Falkhetta.Klikk for stort bildeFolkehelsekoordinator Anne Lene Gregersen håper skiltingen får flere ut i naturen. Her er hun ved det som kalles selfie-skiltet som er satt opp i marka.  

– Vi har satt opp informasjonstavler flere steder i sentrum, forteller Gregersen. Alle infotavlene er ikke på plass ennå, men de kommer. Det blir infotavler ved Kysthotellet, Pollen, småbåthavna, idrettshallen og parkeringsplassen ved Byåsvegen.

 

Håper å få flere ut i marka

Rundt Rørvik er det fra tidligere merket rundt tretti kilometer med tursti. De nye skiltene skal altså få flere til å bruke dem.

– Mange får kanskje med dette opp øynene for at det er lett å komme seg ut i marka hjemmefra, sier Anne Lene Gregersen, som håper at med dette så vil turløypene bli mer tilgjengelig og bedre kjent for de som kanskje ikke er så godt kjent i marka rundt Rørvik.

 

Støtte fra fylkeskommunen

Skiltingen er finansiert gjennom støtte fra Trøndelag fylkeskommune og dette arbeidet ble startet av Vikna kommune og ferdigstilles nå av Nærøysund.

I tillegg til de skiltene som viser deg veien ut til marka er det også satt opp noen skilt med både motiverende og humoristiske tekster og også et selfieskilt der du kan stoppe og ta bilde av deg selv med en diger bart. 

Stikk ut og se om du kan finne den. Disse skiltene skal bidra til at det blir litt ekstra gøy å gå seg en tur i ut i nær-naturen. 

Klikk for stort bildeNå blir det lettere å finne fram til Falkhetta og andre fine turmål rundt Rørvik