Kulturminnedagene i Nærøysund er nominert til årets kulturminnedagspris

 

Kulturavdelingen i Nærøysund kommune er koordinator for Kulturminnedagene i Nærøysund. Nå er det innholdsrike programmet til årets kulturminnedager nominert som en av fem som kan få årets kulturminnedagpris. 

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

De årlige Kulturminnedagene markeres i perioden 3. – 11. september 2022 med over hundre forskjellige arrangementer over hele landet. I år markeres Kulturminnedagene som en del av Frivillighetens år 2022. Gjennom temaet «Drivkraft» vil festivalen løfte frem og feire det lokale engasjementet og arbeidet som frivillige aktører legger ned for å holde kulturarven levende.

Kulturminnedagene arrangeres av frivillige lag, foreninger, museum, kommuner, private eiere av kulturminner og andre som ønsker å formidle kulturarven.

Kulturvernforbundet har det koordinerende ansvaret for Kulturminnedagene, og deler hvert år ut kulturminnedagsprisen til den arrangør eller arrangement som best formidler og tilgjengeliggjør kulturarven for allmennheten, og bidrar til å skape forståelse og engasjement for kulturarv og historie.

Årets kulturminnedagspris er på kr. 50 000,- og er støttet av Sparebankstiftelsen DNB. Vinneren av prisen vil bli offentliggjort løpet av kulturminnedagsuken.

Styret i Kulturvernforbundet har valgt ut fem kandidater til årets kulturminnedagspris, hvorav Kulturminnedagene i Nærøysund (Nærøysund kommune i samarbeid med en rekke lokale aktører) er en av de nominerte.

Nominasjonskomiteen sier følgende om nominasjonen: Nærøysund kommune har utvidet årets Kulturminnedager og avholder en rekke med spennende arrangement i hele september. Nærøysund kommune er opptatt av å ha et aktivt og levende lag- og foreningsliv. I Frivillighetens år 2022 skal vi feire Norges viktigste lagarbeid!

Kulturminnedagene i Nærøysund har et variert og imponerende program med hele 22 ulike arrangement fordelt over 18 kulturminnedager. Det skal arrangeres konserter, teaterforestilling, markedsdag, omvisninger og utstillinger hvor alt dreies rundt den lokale kulturarven og frivilligheten.

 

De fem nominerte til årets kulturminnedagspris er:

•            Oslo maritime kulturhavn for arrangementet «Akershusstevnet»

Les mer om arrangementet her

•            Balsfjord og Malangen historielag for arrangementet «Kulturminnedagene i Balsfjord»

Les mer om arrangementet her

•            Voss kunst og kultur for arrangementet «Me takkar varmt for da dei gamle gav»

Les mer om arrangementet her

•            Nes bibliotek, Nes kommune og Raumnes historielag for arrangementet «Poesi og poteter»

Les mer om arrangementet her

•            Nærøysund kommune m. mange lokale aktører for arrangementet  ”Kulturminnedagene i Nærøysund”

Les mer om arrangementet her

- Jeg er dypt imponert over den gløden og engasjementet som blomstrer opp hvert år under Kulturminnedagene. Det er så utrolig mange ildsjeler og frivillige over hele landet som brenner for å vise frem og formidle lokal kulturarv og historie, noe disse fem kandidatene er fantastiske eksempler på, sier styreleder i Kulturvernforbundet, Jørn Holme, og ønsker de fem kandidatene lykke til med gjennomføringen av årets kulturminnedager.

Styreleder i Kulturvernforbundet Jørn Bolme er imponert over innsatsen til de mange aktørene som skal markere kulturminnedagene i september.