Kikhostevaksine til gravide

Fra 1.mai 2024 får alle gravide tilbud om kikhostevaksine i svangerskapsuke 24. 

Vaksinen beskytter barnet mot kikhoste fra fødsel og frem til barnet får første vaksinedose ved 3-måneders alder. Dette er et viktig tiltak for å beskytte barnet ditt mot sykdommen i de første sårbare ukene i livet. Vaksinen er gratis for gravide og vil bli den første av vaksinene som barnet ditt får i barnevaksinasjonsprogrammet. Vaksinen settes av jordmor i tilknytning til en av de ordinære svangerskapskontrollene. Vaksinen vil tilbys uavhengig av intervall til tidligere oppfriskningsdoser og kan settes helt fram til fødsel.

Vaksinen som benyttes er Boostrix. Det er en kombinasjonsvaksine til oppfriskningsvaksinasjon som i tillegg til å gi beskyttelse mot kikhoste, også beskytter mot difteri og stivkrampe. Denne vaksinen inneholder ikke beskyttelse mot polio. 

Kvinner som nylig har fått kikhostevaksine i svangerskapet og som skal reise til land der polio forekommer, anbefales poliovaksine på lik linje med andre reisende.  

    

 

Kikhostevaksine til gravide - FHI

infoark-bokmal-kikhostevaksine-gravide.pdf (fhi.no)

Informasjon på andre språk; (Litauisk, nord-samisk, nynorsk, polsk og engelsk) finner du via denne linken; Beskytt barnet ditt mot kikhoste - FHI

Kontaktinformasjon

Nærøysund Helsestasjon
Hovednummer
Telefon 46 81 29 03