Kan snart skilte med nye padleruter

Nylig dukket det opp flere tomme skilt på Rørvik og flere steder på Ytre Vikna. Etter hvert vil skiltene vise padlerutene i området rundt Ytre Vikna. Dette er en del av satsingen på padleruter i Nærøysund.

Om ikke lenge får Anne Mette Haugan fra Nærøysund kommune og Renate Strand fra Nærøysund padleklubb opp informasjon om padlerutene rundt Ytre Vikna på denne tavla som står ved Norveg og til sammen seks andre steder.

 

Det er Nærøysund padleklubb som er tiltakshaver til padlerutene, dette arbeidet gjøres i samarbeid med Nærøysund kommune og Statsforvalteren i Trøndelag. Skiltplatene som kom på plass i slutten av november skal i løpet av første halvår 2023 fylles med informasjon om padlerutene i området rundt Ytre Vikna. Dette er andre etappe i satsingen på padleruter i Nærøysund. Fra før er padleruter i området rundt Arnøyfjorden og ut mot Abelvær skiltet. 

I forbindelse med prosjektet rundt Ytre Vikna skal det på plass totalt sju skilt. Fire av disse er allerede satt opp. Det er ved Norveg, Austafjord, Valøya og Fjukstad camping. I tillegg kommer det skilt ved Vågsengtunet, Ramstadlandet og Borgan. 

De to skiltene ved Norveg og Austafjord har tre sider og vil inneholde informasjon om alle padleløypene i området. I tillegg vil det være informasjon om verneområdene rundt Borgan og Frelsøya. Det settes dessuten av plass for neste etappe av padleløype-prosjektet. På sikt er det et mål å få til en padleled langs hele namdalskysten, både sørover mot Namsos og nordover mot Leka. 

På de andre tavlene vil det være informasjon om padleløypene i nærheten av der de står. 

Med 3600 kilometer med strandlinje er Nærøysund et eldorado for kajakkpadlere. Med godt merkede løyper ligger forholdene godt til rette for både lokalbefolkningen som vil bruke padlingen til rekreasjon og tilreisende padlere.

Nærøysund er et eldorado for padlere. Bildet er fra Kløvningen, som er innenfor området som nå blir med på padlekartene.