Inviterer til kurs i tilrettelegging av fysisk aktivitet for alle

Onsdag 13. september inviterer Paraidrettssenteret i Trøndelag/Trøndelag idrettskrets i samarbeid med Nærøysund kommune til kurs i tilrettelegging av fysisk aktivitet for unge og voksne med funksjonsnedsettelse. Alle som kan være interessert om å lære mer om dette temaet bør melde seg på.

Målgruppen for kursene er kroppsøvingslærere, vernepleiere, miljøterapeuter, assistenter, fysioterapeuter, ergoterapeuter, idrettselever, trenere og ledere i idrettslag/allidrett, studenter og andre interesserte. Kurset kjøres både på dagtid den 13. september fra kl. 12.30-15.30 og på kveldstid kl. 17.00-20.00 og er aktuelt for alle som er involvert i eller ønsker å få mer kunnskap om tilrettelegging av fysisk aktivitet og idrett for unge og voksne med funksjonsnedsettelse

Kursene avholdes i SinkabergHansen Arena i Rørvik, og det vil blant annet bli mulighet å prøve ut boccia og teppecurling i SinkabergHansen Arena

Utprøvingen er gratis. Hvis det er stor nok interesse for disse to spennende lavterskelaktivitetene, så vil det bli jobbet med å etablere et ukentlig tilbud her i Nærøysund.

Kursavgift er  300 kroner.

Kurset er praktisk rettet og har søkelys på:

  • Hva det vil si å ha funksjonsnedsettelse?
  • Å bidra til innsikt i og kunnskap om tilrettelegging av fysisk aktivitet og trening for personer med funksjonsnedsettelser
  • Utprøving av ulike aktiviteter som med enkle grep (f.eks. type aktivitet, utstyr, tilrettelegging og organisering) kan tilpasses ulike funksjonsnivå.

Idrettslag, fagpersoner, brukere, pårørende og andre som kan være interessert i å delta på kurset eller få prøvd ut boccia og teppecurling kan ta kontakt for være med.

 

Bindende påmelding: Innen 5. september 2023 på e-post: pej@idrettsforbundet.no

Eller mobil/sms 9240 2803. Oppgi ønsket tidspunkt for deltakelse, navn, adresse, fødselsdato, e-post, mobil, stilling og evt. medlem av idrettslag.

Kontaktinformasjon

Lillian Iren Hatland
Avdelingsleder
E-post
Mobil 90 62 87 00