Ildprøve for brannrekrutter

De erfarne brannmannskapene Stein Bakken, Sven Strøm og Fred Moen fulgte med og ga brannrekruttene oppgaver under opptaksprøven på onsdag. 

For første gang siden 2013 skal det tilsettes nye brannmenn ved brannstasjonen på Kolvereid. Onsdag fikk seks unge menn vise sine styrker for ledelsen i brannvesenet og noen av de erfarne deltidsbrannmannskapene. Halvparten av dem vil bli en del av brannvesenet.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Nærøysunds brannvesen avdeling Kolvereid har et svært stabilt mannskap. Sist det var opptak av nye brannmenn var for sju år siden. Nå har det blitt tre ledige plasser og arbeidet med å fylle disse er godt i gang.

– Alle ledige plassene kommer av at folk har flyttet og ikke på grunn av at de ikke har trivdes her. Vi har et meget godt samhold innad i brannvesenet, sier Tom Roger Moen og Sven Strøm som har lang fartstid i brannvesenet og som var med på opptaksprøvene på onsdag.

 

Satt på prøve

I slutten av april ble stillingene som deltidsbrannmenn på Kolvereid utlyst. Flere meldte sin interesse og seks av søkerne ble innkalt til opptaksprøve på onsdag. Der måtte de vise hva de er god for. Rett etter ankomst ble de sendt ut på en løperunde på industriområdet ved det tidligere meieriet på Kolvereid.  Totalt 2,5 kilometer.

Tilbake på brannstasjonen fortsatte de fysiske testene – armhevinger, spensthopp og pull-ups. Det iført fullt brannmannsutstyr med oksygenflaske og hjelm. Etter dette måtte ut i et praktisk prøver. Blant annet med å rulle ut slanger, koble disse til brannpumpen og få ut vann. En kombinasjon av fysisk utfordring, praktisk sans og sjekk av høydeskrekk og klaustrofobi avsluttet testen. Da de først måtte sette opp stige og klatre til topps i denne. Deretter måtte de krype gjennom et trangt rør og samtidig få med seg oksygenflasken gjennom.  På de siste øvelsene så jobbet deltakerne i lag på to og to.

– Dette er for å vise at de kan jobbe i team. Teamarbeid er viktig i brannvesenet, sier brannsjef i Nærøysund Yngve Torgnesøy.

 

God innsats

Det vil om kort tid avgjøres hvem som skal fylle de ledige stillingene i brannvesenet. Deltidsbrannvesenet på Kolvereid består av 16 personer. Alle må bo i kort avstand til brannstasjonen slik at de raskt kan være på plass når brannalarmen går.

Det blir ingen lett oppgave å finne hvem som skal inn i brannvesenet basert på opptaksprøvene som ble gjennomført på tirsdag.

– Alle har imponert og gjort god innsats, sier varabrannsjef Alex Linn.

 

Se bilder og video fra opptaksprøvene under: