Hogwarts School of witchcraft and wizardry avdeling Rørvik

Elevene fulgte spent med med da "The sorting hat" ble brukt til å fordele dem på de ulike husene på Hogwarts. I motsetning til i bøkene og filmene kunne ikke denne hatten snakke, men papirlapper gjorde nesten samme nytten.  

De kommende ukene er timeplanen til sjuendeklassingene ved Rørvik skole magisk forvandlet til å passe inn i Harry Potters verden. Tirsdag var det ikke klasserommet som møtte elevene, men plattform 9 ¾.

2021 er Jernbanens år, og ettersom toget til Hogwarts – eller Galtvort, som det heter på norsk – er sentralt i Harry Potter-universet valgte lærerne på 7. trinn på Rørvik skole å ta for seg livet på Hogwarts i en prosjektperiode over fire uker.

Da elevene møtte på skolen på tirsdag morgen fikk de beskjed om å vente ute før de fikk komme inn på et klasseromGangen inn til klasserommene til 7. trinn på Rørvik skole er for tiden omgjort til plattform 9 3/4 på Kings Cross station  som var forandret til noe fra Harry Potters verden. Korridoren inn til klasserommene hadde blitt omdøpt til plattform 9 ¾ på Kings Cross Station – som er der toget «Hogwarts Express» går fra i London til trollmannsskolen Harry Potter og vennene hans går på.

Det er de engelske navnene som brukes på Rørvik skole i denne sammenheng. Blant annet for at dette skal brukes i engelsktimene. Men Harry Potter-universet lever også i de andre fagene. I naturfag blir det blant annet fokus på reptiler, edderkopper og litt kjemi. Alt kjent fra Harry Potter-bøkene. I gymmen skal det spilles rumpeldunk og i kunst og håndverk skal elevene lage sine egne tryllestaver. I samfunnsfagtimene skal det jobbes med tog og jernbane - og da ikke bare Hogwarts Express.

 

– Det er forskjell på elevene hvor stor innsikt de har i Harry Potter-universet fra før. Noen har lest alle bøkene og sett alle filmene, andre er ukjent med dette. I løpet av perioden skal alle bli bedre kjent med historien, forteller Liv Nordahl, som er en av lærerne på trinnet. Lærerne var naturlig nok utkledd som hekser da de tok i mot elevene på tirsdag.  

Et brev ventet på pulten til elevene da de ankom skolen på tirsdag. Det var starten på fire uker i Harry Potter-universet.   Mandag fikk elevene se litt av den første Harry Potter-filmen. Tirsdag kom de som nevnt til plattform 9 ¾ . Etter dette fant de et brev på pulten som fortalte at de var kommet inn på Hogwarts. Da ble elevene fordelt ut på de fire husene på Hogwarts. Det gjorde de som i bøkene med en «Sorting Hat».

– Elevene får tildelt navn basert fra personer som tilhører de ulike husene i bøkene. I løpet av perioden skal de finne ut mest mulig om sin karakter, forteller Liv Nordahl. Dersom de vil kan elevene også kle seg ut, men de trenger ikke å gjøre dette. Det var knyttet stor spenning til hvilket hus de skulle bli en del av, og selv om ikke alle fikk Gryffindor, som er Harry Potters hus gikk alle fornøyde ut etter at "The sorting hat" hadde sagt sitt. 

Gjennom hele perioden skal elevene notere hva de jobber med, og lage en bok som oppsummer prosjektet.

 

Utkledd som hekselærerne fra Hogwarts fordelte lærerne på trinnet elevene mellom de ulike husene på trollmannsskolen.