Helga er årets medmenneske

Helga Hagen ble tildelt prisen Årets Medmenneske av leder for Nærøysund eldreråd Hildur Fallmyr og ordfører Amund Hellesø under markering av elderedagen i Fjellvang i Ottersøy 1. oktober. Knut Grindvik

Under markeringen av Eldres dag 2023 søndag 1. oktober ble årets Medmenneske-pris delt ut. Prisvinneren ble Helga Hagen som fikk overrakt prisen av ordfører Amund Hellesø. 

Det er eldrerådet i Nærøysund som avgjør hvem som skal få hedersutmerkelsen Årets Medmenneske. Prisen er ment å være en anerkjennelse og oppmuntring til enkeltpersoner eller grupper som frivillig yter omsorg til sine medmennesker i Nærøysund kommune

Begrunnelsen for tildelingen:

Helga Hagen har i mange år lagt ned en betydelig frivillig innsats i ulike deler av Nærøysund. Hun har gjennom engasjement i lag og foreninger, samt gjennom annet frivillig arbeid gjort en stor innsats for sine medmennesker. 
Av innsatsen kan nevnes: nestleder i Lauga og omegn pensjonistlag, husformann i Laugen UL, formann i Lauga Bedehus, medlem i Nærøy kirkegårdsnemnd, kasserer i Ottersøy og omegn pensjonistlag og leder for barnekor. I tillegg har hun drevet frivillighetsarbeid i både gamle Nærøy og Vikna kommune, samt bidratt til matlaging for eldre gjennom sitt engasjement i Vikna LHL. I tillegg kunne enda mer ha blitt nevnt om Helgas gode innsats for sine medmennesker. 

Helga Hagen fortjener annerkjennelse og oppmuntring for den innsatsen hun har lagt ned gjennom mange år. Nærøysund kommune gratulerer med utmerkelsen og takker for at Helga er et viktig medmenneske.