Hadde det som fisken i vannet

Sildestimen var hovedpersonene i forestillingen og det var deres sølv som var kommet på avveie. 

 

Med forestillingen «Jakten på sølvet» så spilte elevene i femte til sjuende klasse ved Kolvereid skole til gull på scenen i kulturhuset onsdag og torsdag. Både andre elever fra hele kommunen, familie og andre bekjente koste seg i den halvannen lange forestillingen fra en fantasiverden under vann.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Det er en tradisjon at hvert tredje år så har elvene på mellomtrinnet ved Kolvereid skole har en stor teateroppsetning. Samme tradisjon har de ved Rørvik skole og Nærøysundet skole og de tre største skolene i Nærøysund holder disse forestillingene på omgang. Tradisjonen er da at elever fra de andre skolene kommer for å se på forestillingene på dagforestilling, mens det er åpne forestillinger for familie og venner på kveldstid. Totalt så hadde elevene på Kolvereid skole fire forestillinger med «Jakten på sølvet på onsdag og torsdag denne uka

 

Snille sild og rampete reker

«Jakten på sølvet» foregår i en verden under vann. Her møtte publikum først en sildestim der sildene Bill og Jill er sølvets voktere. Sølvet brukes til å farge yngelen når de skal bli voksen sild. Det som skjer er at sekken med sølvet forsvinner fra korallrevet der Bill og Jill har gjemt det. Da starter jakten på sølvet som må være på plass før yngelen blir store nok og for å sikre at Bill og Jill ikke blirRekene var en spesiell gjeng som viste seg å ha noe med det forvunnede sølvet å gjøre.   utstøtt fra sildestimen. Under jakten så møter vi noen spreke, men rampete og grå reker, vittige torsker og småskumle kongekrabber.

 

Alle var med

Alle elevene på mellomtrinnet deltok på forestillingen. Mange sto på scenen i roller med ulik størrelse. Det er mange flinke unge skuespillere i denne gjengen. Denne gang var det også et eget orkester som bidro til musikk til de mange sangene i forestillingen. Disse musikerne imponerte med godt og stødig spill som sørget for å høyne forestillingen til et toppnivå. De som ikke var på scenen bidro også som scenearbeidere og bistand på andre måter. Elevene har vært med på å lage kulisser, kostymer og annen planlegging av forestillingen.

Etter siste forestilling torsdag kveld kunne elever og lærere puste lettet ut etter en hektisk periode og ta vinterferie med god samvittighet.

 

Kongekrabbene var en skummel gjeng, ledet an av deres egen konge.