God interesse for nytt desentralisert studietilbud

Rundt 20 potensielle studenter møtte opp da Nord Universitet i samarbeid med Nærøysund kommune inviterte til informasjonsmøte om et nytt desentralisert tilbud for barnehagelærerutdanning som etter planen skal starte opp neste høst. 

Det var mange som møtte fram på informasjonsmøte om det nye tilbudet om nett og samlingsbasert barnehagelærerutdanning. Trine Valø og Hilde Strøm fra Familie og oppvekst fortalte om behovet for pedagoger i barnehager i Nærøysund i framtiden.

Nærøysund har mange barnehager, både private og kommunale. En utfordring mange av dem har er å få tak i kvalifiserte barnehagelærere. Nå kan det komme en løsning på dette, fordi lærerutdanningen ved Nord Universitet nå planlegger å legge et nytt nett- og samlingsbasert tilbud om barnehagelærerutdanning til Nærøysund fra høsten 2024. 

 

Tilbudet er avhengig av at det blir nok søkere til studiet, men interessen virker god. Da det torsdag 2. november ble invitert til informasjonsmøte kom det rundt 20 personer som var interessert i å lære mer, og det er ennå ikke for sent for å melde sin interesse. Det er planlagt et digitalt informasjonsmøte den 5. desember for de som vil vite mer. Søknadsfrist vil være 15. april for de som har generell studiekompetanse og 1. mars for de som søker med realkompetanse. For mer informasjon om krav til opptak se på Nord universitets nettsider. På universitetets nettsider kommer også mer informasjon om tilbudet på nyåret. 

 

For Nærøysund kommune betyr det mye at de som bor i kommunen får en slik mulighet til å studere der de bor.

– Nærøysund er en kommune i vekst og barnehagene våre vokser, så vi vil alltid ha behov for flere barnehagelærere, sa Trine Valø, som er koordinator for kompetanseutvikling i Ytre Namdal på informasjonsmøte. Hun oppfordret samtidig flere til å melde sin interesse, det er nå muligheten til å ta en barnehagelærerutdanning lokalt i Nærøysund er her. Det vil i alle fall ikke bli startet noe nytt tilbud før dette studieløpet er over. 

 

Det nye utdanningstilbudet for barnehagelærere vil gå over fire år. Det legges opp til tre samlingsuker per semester. Da blir det samling på Kolvereid mandag til torsdag på dagtid. I tillegg blir det nettbaserte samlinger. Det blir seks faste nettundervisningsdager per semester. Det er krav om minst 80 prosent deltakelse på samlingene for å bestå studiet. 

De som tar utdanningen må ha minst 100 dager veiledet praksis i barnehage i løpet av de fire årene studiet pågår. Inntil halvparten kan tas på egen arbeidsplass for de som allerede jobber i barnehage.

Studiet kvalifiserer blant annet til pedagogisk arbeid i barnehage og skolefritidsordning. 

Nord universitet informerte om LæreriNord og det nye planlagte tilbudet i Nærøysund. Totalt stilte lærerutdanningen ved Nord universitet med fire representanter, blant andre Are Johansen og Geir Gran.