Ga kjedelig vegg nytt liv

Tuva Valan hadde aldri prøvd å male med sprayboks før workshopen, men syntes det var morsomt å prøve. Hun og de andre åttendeklassingene fikk frie tøyler til å fylle veggen i garderobeområdet. 

 

Mandag og tirsdag denne uken har en av veggene i garderoben til ungdomsskoleelevene på Rørvik skole gått fra å være kjedelig blågrønnfarget til å bli en fargesprakende vegg med spenstige motiver. Åttendeklassingene  ved skolen har bidratt mye til dette.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Tradisjonelt bruker denne uken vi nå er inne i å være en kulturuke som leder opp til nyttårsballet for ungdomsskoleelevene på Rørvik skole, men i likhet med så mye annet er den utsatt på grunn av koronasituasjonen. Likevel ble ett av de planlagte innslagene i kulturuka gjennomført denne uken. Kunstner Vegar Bakke Larsen fra Namsos hadde en kunst-workshop med noen av elevene i åttende klasse. Målet var å dekorere en av veggene i garderoben til ungdomsskoleelevene med graffitikunst.

 

Kastet seg uti det

Vegar Bakke Larsen la grunnlaget for dekorasjonen ved å spraye noen silhuetter på veggen. Deretter fikk elevene Kunstner Vegar Bakke Larsen fra Namsos lagde silhuettene som var utgangspunkt for dekorasjonen på veggen, resten ordnet elevene.  mer eller mindre frie hender til å dekorere resten av veggen på og rundt silhuettene. I hovedsak ved hjelp av spraybokser med maling, men også litt sjablonger, pensler og andre hjelpemiddel. Selv med lite erfaring fra denne kunstformen fra før gikk åttendeklassingene i gang med oppgaven, og resultatet var både de, kunstlæreren og andre forbipasserende fornøyd med.

 

Blir permanent

Nora Olsen og Mina Nygård Kristiansen fikk tips fra Vegar Bakke Larsen om hvordan de skulle dekorere kjolen på denne figuren. Veggen, med den digre tigeren, fotballspilleren, sangeren, danseren og de andre figurene vil dominere denne delen av Rørvik skole i mange år framover. I tillegg til veggen ble også et par søyler ute i gangen på skolen dekorert med spraymaling som en del av workshopen. Denne miniutgaven av kulturuka vil dermed sette spor etter seg lenge etter at årets åttendeklassinger er ferdig på Rørvik skole.

Nå håper lærere og elever at de kan få til en mer komplett kulturuke før sommerferien, om koronasituasjonen bedrer seg.

 

Se bilder av veggen under: