Fred Moen blir økonomidirektør

Kommunedirektøren har oppnevnt Fred Moen som økonomidirektør i Nærøysund kommune. Kommunedirektøren er svært tilfreds med å få Fred Moen med sin varierte og relevante økonomikompetanse inn i denne stillingen i en periode med krevende økonomisk omstillingsarbeid. 

Fred Moen (til høyre) blir økonomidirektør i Nærøysund kommune fra 1. desember 2023. Kommunedirektør Karl-Anton Swensen er svært tilfreds med å få Fred til denne oppgaven i en krevende økonomisk periode for kommunen.

– Jeg er glad for å ha fått en kapasitet som Fred Moen inn i en viktig og førende stilling i Nærøysund kommune. Dette vil bidra til et helhetlig og kraftfullt trykk på økonomistyring og budsjettarbeidet i den store økonomiske omstillingen vi nå står inne i, sier kommunedirektør Karl-Anton Swensen. 

Fred Moen tiltrer som økonomidirektør 1. desember. Han har tidligere blant annet vært økonomisjef i både Nærøy og Nærøysund kommune samt jobbet i privat næringsliv. Den siste tiden har han hatt stillingen som controller i kommunedirektørens stab, denne stillingen blir ikke videreført. Samtidig organiseres  økonomiavdelingen under økonomidirektøren. 

Økonomidirektøren inngår i kommunedirektørens stab og blir en del av kommunedirektørens ledergruppe. Kommunedirektøren er tydelig på at denne organiseringen er nødvendig som et førende tiltak for å øke budsjett- og økonomifokuset i kommunen. 

Fred Moen sier at han sammen med kommunedirektørens ledergruppe vil ha et sterkt fokus på å få kommuneøkonomien på rett kjøl, noe han tror er mulig.

– Det blir utfordrende, men spennende, sier Moen.